×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » IJzel zorgt voor minder schade dan normaal

IJzel zorgt voor minder schade dan normaal

woensdag 13 januari 2016 - door Klaas Kroezen sr.

De noordelijke provincies hadden de afgelopen week veel last van ijzel waardoor het openbare leven hevig werd ontwricht. Veel scholen bleven gesloten en mensen kregen het advies om vooral niet de weg op te gaan. De ijzel zorgde ook voor extra drukte bij een aantal organisaties. De autoverzekeraars hadden, het anders dan u misschien verwacht, minder druk. Het aantal meldingen van schades viel, gezien de weersomstandigheden, relatief erg mee.


Minder schades in het verkeer

Volgens Rudi Buis van het Nederlands Verbond voor Verzekeraars heeft de ijzel niet tot meer maar zelfs tot minder schades geleid in het verkeer. Veel mensen in de noordelijke provincies durfden het de afgelopen week niet aan om met hun auto de weg op te gaan. Zij kozen ervoor om afspraken af te zeggen en een dagje thuis te gaan werken. Ondanks dit gegeven was het de afgelopen week erg druk op de spoedeisende hulp. Daar kwamen veel mensen terecht die uitgegleden waren en daardoor een botbreuk hadden opgelopen.


Goede waarschuwing KNMI

In winterse periode worden doorgaans veel meer schades gemeld dan in de afgelopen week. De oorzaak van het relatief lage aantal schades in de afgelopen ijzelperiode is volgens Rudi Buis de goede waarschuwing door het KNMI. Het KNMI gaf namelijk een ‘code rood’ af.  Door deze ‘code rood’ werden mensen afgeschrikt om de weg op te gaan en als mensen toch de weg op gingen reden ze uitermate voorzichtig.


Hoge kosten

Ondanks dat de schade voor de verzekeringsmaatschappijen meeviel, heeft de periode van ijzel hoogstwaarschijnlijk toch vele miljoenen gekost. Zo hadden winkeliers minder inkomsten doordat klanten massaal thuisbleven en bedrijven extra kosten omdat werknemers thuisbleven maar toch uitbetaald moesten worden. Daarnaast werden veel boeren de dupe van de ijzelperiode: zij hadden veel minder inkomsten dan normaal.
 


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Geschreven door Martine Kroezen


Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties