×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe zorgt u ervoor dat de gevolgen van een woningbrand zo klein mogelijk blijven?

Hoe zorgt u ervoor dat de gevolgen van een woningbrand zo klein mogelijk blijven?

zaterdag 3 december 2016 - door Martine Kroezen

Hoe zorgt u ervoor dat de gevolgen van een woningbrand zo klein mogelijk blijven?Brand in de eigen woning is een ieders nachtmerrie. Soms valt de schade mee maar een brand kan ook desastreuse gevolgen hebben. Vooral tijdens de aankomende feestdagen is het risico op een woningbrand groot. Gelukkig zijn er een aantal zaken die u kunt ondernemen om zowel de materiële als financiële gevolgen van een brand binnen de perken te houden.

Hoe ontstaat een brand?

Brand kan veel verschillende oorzaken hebben. Wel zijn er een aantal dingen die veruit het vaakst brand veroorzaken. Zo is roken een belangrijke veroorzaker van brand. Ook koken, schoorsteenbranden, feestverlichting en vuurwerk zijn grote veroorzakers.

Brandpreventie

Om de materiële gevolgen van een brand zo klein mogelijk is het verstandig om rookmelders aan te schaffen. Zo wordt u bij brand snel gealarmeerd en kunt u ervoor zorgen dat een beginnende brand niet overslaat in een wijd uitslaande brand. Ook is het verstandig om altijd de binnendeuren te sluiten. Onderzoek van de brandweeracademie wijst namelijk uit dat het sluiten van deuren ervoor zorgt dat u meer kans heeft om te vluchten of gered te worden bij een brand. Dit komt omdat het sluiten van deuren er simpelweg voor zorgt dat een brand zich minder snel verspreid.

Verzekeringen

Natuurlijk voorkomt u een woningbrand liever dan dat u zich verzekerd tegen de gevolgen daarvan. Echter, hoe goed u zich ook aan de brandpreventie tips houdt, er bestaat altijd een kans op een woningbrand. De financiële gevolgen van zo’n brand kunnen erg groot zijn. Daarom is het fijn dat er woonhuisverzekeringen zijn waarmee u uzelf kunt dekken tegen de financiële gevolgen van een woningbrand.

Ten eerste kunt u een inboedelverzekering afsluiten. Met deze verzekering bent u gedekt voor schade aan spullen in de woning. Ook het afsluiten van een opstalverzekering is verstandig. Met deze verzekering bent u gedekt voor schade aan zaken die aan uw woning vastzitten en schade aan uw woning zelf.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties