×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe voorkom ik onderverzekering op mijn inboedelverzekering?

Hoe voorkom ik onderverzekering op mijn inboedelverzekering?

maandag 25 januari 2016 - door Stefan Bakker

Sluit u een inboedelverzekering af? Dan dient u in de aanvraag van de verzekering aan te geven hoeveel uw inboedel precies waard is. Zowel bij een inboedelverzekering als bij een opstalverzekering is het zeer belangrijk om de werkelijke waarde van hetgeen te verzekeren. U wilt namelijk niet onderverzekerd raken. Wat zijn de risico’s van onderverzekerd zijn? En hoe wordt onderverzekering voorkomen?


Wat zijn de risico’s van onderverzekerd zijn?

Onderverzekerd. So what? U kunt de acht minuscuul achten dat u het volledige verzekerd bedrag terug zou moeten vragen bij uw inboedelverzekeraar, bijvoorbeeld bij een grote woningbrand. Dit zou een reden kunnen zijn om ervoor te kiezen de verzekerde waarde van uw inboedel als lager op te geven. Op dat moment betaalt u immers minder premie en kunt u dit geld uitgeven aan leukere bezigheden.


Dit beeld klopt echter niet helemaal. Indien u een inboedelverzekering afsluit met een verzekerde waarde van €10.000 terwijl de inboedel een werkelijke waarde heeft van €20.000, bent u zwaar onderverzekerd en kan dit flinke gevolgen hebben bij eventuele schade aan uw inboedel. Op het moment dat een expert na een schade aangeeft dat u de inboedel te laag hebt verzekerd, krijgt u het schadebedrag namelijk niet volledig uitgekeerd.


Hoe wordt onderverzekering voorkomen?

Maar hoe bepaal ik de waarde van mijn inboedel dan? Zonder hulpmiddel is het lastig en misschien wel onmogelijk om dit te achterhalen. Gelukkig hebben verzekeraars hier iets voor bedacht: de inboedelwaardemeter.


Met een inboedelwaardemeter kunt u gemakkelijk de waarde van uw inboedel berekenen. De inboedelwaardemeter bestaat uit een vragenformulier waarin u onder meer de samenstelling van het huishouden, netto-inkomen per maand, oppervlakte en type van de woning dient aan te geven. Met behulp van de antwoorden die u in deze vragenlijst opgeeft kunnen verzekeraars een gemiddelde inboedelwaarde berekenen.


Met deze ingevulde inboedelwaardemeter bent u  maximaal 5 jaar gegarandeerd niet onderverzekerd. Mocht er schade ontstaan aan uw inboedel, bijvoorbeeld door brand, dan zal de expert bij beoordeling van de schade binnen deze periode uitgaan van het verzekerd bedrag dat op de inboedelwaardemeter is opgegeven. Op dat moment garandeert de verzekeraar dat er geen sprake is van onderverzekering. Na 5 jaar dient de waarde van de inboedel dus opnieuw vastgesteld te worden.


Inboedelwaardemeter nodig? Neem contact op met onze klantenservice en vraag gratis uw inboedelwaardemeter aan.


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties