×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe vindt u de beste autoverzekering?

Hoe vindt u de beste autoverzekering?

zaterdag 10 juni 2017 - door Martine Kroezen

Er bestaat helaas geen autoverzekering die het meest geschikt is voor iedereen. De mate van geschiktheid hangt namelijk af van veel verschillende factoren. Denk hierbij aan het soort auto, de gewenste dekking en eventueel gewenste aanvullende verzekeringen. Wel is het zo dat er vergelijkbare autoverzekeringen voor verschillende premies worden aangeboden. In dit artikel leggen wij u uit hoe u de meest geschikte autoverzekering voor uw situatie vindt.

Dekking

Ten eerste is het belangrijk om bij het afsluiten van een autoverzekering goed na te denken over welke dekking u kiest. U kunt kiezen uit de volgende drie dekkingen:

WA
Met een WA (wettelijk aansprakelijkheids) dekking bent u verzekerd voor alle schade die u een ander toebrengt. Het is in Nederland verplicht om minimaal een WA-dekking op uw autoverzekering te hebben afgesloten. Deze dekking wordt aangeraden voor auto's ouder dan 8 jaar.

WA+ Beperkt Casco
Voor een WA + Beperkt Casco autoverzekering kiest u als u naast schade die u een ander aanricht ook verzekerd wilt zijn voor diefstal-, storm- en brandschade. Deze dekking wordt aangeraden voor auto's tussen de 4 en 8 jaar oud.

WA+ Volledig Casco (Allrisk)
Voor een WA+ volledig Casco dekking kunt u kiezen als u naast diefstal-, storm- en brandschade ook vrijwel alle andere schades aan uw eigen auto verzekerd wil hebben. De keuze om voor deze dekking te kiezen is afhankelijk van de dagwaarde van uw auto en uw eigen draagkracht om eventuele schades op te kunnen vangen. Deze dekking wordt aangeraden voor auto's jonger dan 4 jaar oud.

Autoverzekeringen vergelijken

Door verschillende autoverzekeringen online te vergelijken vindt u gemakkelijk de voordeligste autoverzekering die het beste bij uw wensen past. Via onze website kunt u zo’n vergelijking maken. Nadat u eerst een aantal gegevens heeft ingevuld, wordt u hierna een overzicht van de autoverzekeringen die het meest geschikt zijn voor uw situatie . Hierbij krijgt u ook de bijbehorende premies en polisvoorwaarden te zien. Uit deze selectie kunt u dan zelf de autoverzekering kiezen die het best bij uw wensen aansluit.

Verzekeraars wijzigen jaarlijks hun polisvoorwaarden en ook regelmatig hun premies. Daarom is het goed om zo nu en dan een nieuwe vergelijking te maken voor uw autoverzekering. Dit om na te gaan of uw autoverzekering nog wel de beste is.

Aanvullende verzekeringen

Naast de bovenstaande dekking kunt u nog voor een aantal aanvullende verzekeringen kiezen, namelijk:

Ongevallen-inzittenden verzekering
Met een ongevallen-inzittenden verzekering bent u verzekerd voor financiële gevolgen van blijvend letsel, van zowel bestuurder als passagiers, als gevolg van een auto-ongeluk. Hierbij maakt het niet uit of de letselschade wel of niet door uw eigen schuld is veroorzaakt. De Ongevallenverzekering Inzittenden keert een vooraf afgesproken vast bedrag uit aan iedere inzittende die door een ongeval blijvend invalide wordt of overlijdt. Ook al kunnen uw inzittenden de opgelopen schade niet op u verhalen, het is toch een prettig idee dat u wat geregeld heeft en dat uw inzittenden, ongeacht de schuldvraag, een uitkering krijgen.


Schade inzittenden verzekering
Voor een schade verzekering inzittenden kunt u kiezen als u verzekerd wil zijn voor zowel letselschade (tijdelijk of blijvend) als ook schade aan eigendommen van de passagiers. Deze verzekering vergoedt niet een vooraf afgesproken bedrag bij letselschade maar het daadwerkelijk geleden schadebedrag. Net als bij een Ongevallenverzekering Inzittenden maakt het voor de uitkering niet uit of u of de tegenpartij aansprakelijk is bij het ongeval.

Rechtsbijstand
Na een auto ongeluk kunt u te maken krijgen met juridische geschillen. Als u hierbij rechtsbijstand wilt ontvangen, kunt u een aanvullende rechtsbijstandverzekering voor de auto afsluiten.

Pechhulp
Met een aanvullende pechhulp verzekering krijgt u gratis pechhulp als uw auto er onderweg onverwachts mee ophoudt.

Vorige verzekering stopzetten

Indien u een nieuwe verzekering heeft gevonden, dient u tenslotte nog bij uw huidige verzekeraar na te gaan hoe en wanneer u uw huidige verzekering op kunt zeggen. Het is immers niet nodig om twee autoverzekeringen tegelijk te hebben.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties