×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe u een passende uitvaartverzekering kunt afsluiten

Hoe u een passende uitvaartverzekering kunt afsluiten

woensdag 3 september 2014 - door Stefan Bakker

soorten uitvaartverzekeringen

Meer dan 70% van alle Nederlanders heeft een uitvaartverzekering. Een kwart van deze mensen weet echter niet wat voor type uitvaartverzekering ze hebben afgesloten. Dit blijkt uit een onderzoek van Big Data Small in opdracht van Watkostdoodgaan.nl. Het is toch wel belangrijk om te weten op wat voor manier uw verzekeraar uitkeert wanneer u komt te overlijden.

Wat voor type uitvaartverzekering heb ik?

De respondenten van het onderzoek die aangegeven hebben dat zij geen uitvaartverzekering hebben, deden dit in veel gevallen bewust. Vaak hebben zij genoeg geld beschikbaar om de uitvaart te dekken of reserveren zij geld op een andere manier. Toch heeft meer dan 70% van alle Nederlanders een uitvaartverzekering. Bij het onderzoek zegt 33% een naturaverzekering te hebben afgesloten. Net geen 30% van de mensen zegt een kapitaalverzekering te hebben afgesloten en 13% geeft aan een combinatie van beide te hebben afgesloten. Ongeveer een kwart van de ondervraagden geeft dus aan dat zij geen idee hebben wat voor type uitvaartverzekering zij hebben. Wij zetten de verschillen van verschillende type uitvaartverzekeringen voor u op een rijtje.

De verschillende soorten uitvaartverzekeringen

U sluit een uitvaartverzekering af zodat, na uw overlijden, uw uitvaart wordt betaald. Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen verschillende uitvaartverzekeringen. Er is een verschil tussen een natura uitvaartverzekering, een kapitaal uitvaartverzekering of een natura sommen uitvaartverzekering. Wij zetten de verschillende uitvaartverzekeringen voor u achter elkaar.

Kapitaalverzekering

Bij een kapitaalverzekering wordt na het overlijden van de verzekerde het verzekerde bedrag uitgekeerd. Dit bedrag is vrij besteedbaar voor de nabestaanden. U als verzekeringnemer heeft geen garanties dat dit bedrag daadwerkelijk aan uw uitvaart wordt besteed.

Naturaverzekering

Bij een naturaverzekering verzekert u een pakket aan diensten. Daarnaast is er vaak een vrij te besteden bedrag beschikbaar. Bij het overlijden wordt een deel van de uitvaart door de verzekeraar geregeld. Het pakket aan diensten dekt echter niet alle diensten voor uw uitvaart. Het vrij te besteden bedrag kan besteed worden aan de kosten van bijvoorbeeld grafrechten. Doordat u zich gedeeltelijk voor een pakket aan diensten verzekert, bent u als verzekeringnemer niet volledig vrij in het regelen van uw uitvaart.

Natura sommenverzekering

Daarnaast is er de mogelijkheid om een natura sommenverzekering af te sluiten. Bij deze dekking kunnen de nabestaanden de nota’s, welke gerelateerd zijn aan de uitvaart, indienen bij de verzekeringsmaatschappij. De maatschappij zal de nota’s vervolgens rechtstreeks vergoeden aan de aanbieder. Uw nabestaanden hoeven geen uitvaartkosten te betalen of voor te schieten. Net als bij de kapitaal verzekering bent u vrij in de keuze van de soort uitvaart en dienstverlener. Daarnaast kunnen de nabestaanden terecht bij de verzekeringsmaatschappij voor ondersteuning bij het regelen van de uitvaart. Zij kunnen hen tevens in contact brengen met een gerenommeerde uitvaartdienstverlener.

Hoe is mijn uitvaartverzekering opgebouwd?

Van de ondervraagden die een uitvaartverzekering hebben afgesloten, weet slechts 17% hoe deze precies is opgebouwd. Ongeveer 61% weet ongeveer hoe deze is opgebouwd en 20% zegt het helemaal niet te weten. Hier wordt een verschil geconstateerd tussen mensen die eerder nauw betrokken zijn geweest bij een uitvaart en mensen die dat niet zijn.

Hoe duur is een uitvaartverzekering?

Andere opvallende uitwijzingen van het onderzoek zijn op het gebied van kosten van een uitvaart. Respondenten lieten merken dat zij een lager bedrag voor een uitvaart verwachten, terwijl zij een hogere prijs voor een doodskist in gedachten hebben. Een uitvaart zou volgens respondenten 5.739 euro moeten kosten terwijl wij bekend zijn met het feit dat een gemiddelde prijs van een uitvaart zo rond de 6.500 euro ligt. Respondenten gaven gemiddeld aan dat een doodskist 1.232 euro moest gaan kosten. Een doodskist kost gemiddeld tussen de 530 en 920 euro.

Tip: vergelijk uw uitvaartverzekering!

Een uitvaartverzekering is niet een product dat veelvuldig wordt vergeleken via het internet, blijkt uit het onderzoek. Met name mensen die nauw betrokken zijn geweest bij een uitvaart en mensen met een uitvaartverzekering vergelijken uitvaartverzekeringen op het internet. Zij zien in dat het vergelijken van een uitvaartverzekering veel tijd en geld bespaart en daarnaast ook beter aansluit op uw wensen. Door online enkele vergelijkingen te maken, kunt u een hoop geld besparen en toekomstige problemen voorkomen. Vergelijk dus altijd verschillende uitvaartverzekeringen voordat u er daadwerkelijk een afsluit!

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties