×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe is mijn fiets verzekerd op de fietsendrager van de auto?

Hoe is mijn fiets verzekerd op de fietsendrager van de auto?

zaterdag 30 april 2016 - door Martine Kroezen

Hoe is mijn fiets verzekerd op de fietsendrager van de auto?Nederland staat wereldwijd bekend als een echt fietsenland. In eigen land kunnen we gebruik maken van meer dan 35.000 kilometer aan fietspaden! Nu de lente weer is aangebroken zullen veel mensen dan ook op pad gaan met de fiets. Een deel van deze mensen maakt fietstochten vanaf hun eigen woonadres, terwijl een ander deel de fiets op de fietsendrager van de auto monteert om verder gelegen gebieden te gaan verkennen. Bent u zelf ook van plan om uw fiets op een fietsdrager te vervoeren? Houdt er dan rekening mee dat uw fiets niet altijd verzekerd is voor schade die u onderweg oploopt.


Wie vergoedt schade aan een fiets in de fietsendrager van de auto?

Als uw fiets aan de fietsendrager van de auto bevestigd is en beschadigd raakt, kan de schade altijd verhaald worden op de veroorzaker van de schade. Indien een andere automobilist u bijvoorbeeld van achteraan aanrijdt, waardoor de fiets beschadigd raakt, kan de schade aan de fiets verhaald worden op de WA-autoverzekering van deze automobilist.


Als u de schade aan de fiets zelf heeft veroorzaakt, door bijvoorbeeld achteruit tegen een lantaarnpaal aan te rijden, ligt dit heel anders. Uw autoverzekeraar hoeft bij zelf veroorzaakte schade aan de fiets namelijk niets te vergoeden. De door u gekozen dekking op uw autoverzekering maakt hierbij niets uit. Uw autoverzekeraar hoeft de schade aan de fiets niet te vergoeden, ook niet als u een WA+Casco (Allrisk) autoverzekering hebt afgesloten,


Verlies uw fiets niet uit het oog!

Er zijn veel gevallen bekend van fietsen die van auto’s worden gestolen. Relatief dure fietsen, zoals e-bikes, zijn met name geliefd bij fietsendieven. Het is dus zaak om uw fiets niet uit het oog te verliezen wanneer u de auto heeft geparkeerd. Aangezien de fiets niet wordt gezien als een accessoire van de auto (in tegenstelling tot de fietsendrager overigens), is diefstal van de fiets niet gedekt op de autoverzekering.


Welke verzekeringen vergoeden de fietsschade wel?

Wilt u toch goed verzekerd zijn voor schade die uw fiets in het fietsenrek van uw auto oploopt? Dan kunt u ervoor kiezen om een eenvoudige fietsverzekering af te sluiten. Ook het afsluiten van een reisverzekering is in veel gevallen in goede oplossing. Echter, het is wel verstandig om er rekening mee te houden dat u op de meeste reisverzekeringen tot een maximumbedrag bent gedekt.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

H.H. Radewalt zegt: op 16-7-2018 om 09:27
Ik heb schade aan míjn fiets n.l een kromvoorwiel. Ik stond geparkeerd en ben aan gereden dader onbekend. Ik heb een fiets verzekering, kan ik de schade claimen bij deze? Gr. H.H.Radewalt
VerzekerVoordelig zegt: op 22-8-2016 om 14:08
Beste Mia, Helaas valt dit niet onder de Wa dekking van de auto en ook is het niet mogelijk om de chauffeur aansprakelijk te stellen omdat u er zelf voor gekozen heeft om uw fiets door iemand anders te laten vervoeren. Indien u een fietsverzekering inclusief de dekking beschadiging heeft afgesloten zou de schade onder deze verzekering geclaimd kunnen worden.
mia zegt: op 19-8-2016 om 14:39
Martine, mijn fiets zat op fietsendrager van een ander persoon. Van haar was ook de auto en zij was de chauffeur. Tijdens de reis is mijn fiets losgeraakt en deze is een eind achter de auto meegesleept en daardoor beschadigd. Is deze schade onder een verzekering te claimen?