×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe handel ik als mijn bromfiets of scooter kapot is?

Hoe handel ik als mijn bromfiets of scooter kapot is?

zaterdag 16 januari 2016 - door Stefan Bakker

Hoe handel ik als mijn bromfiets of scooter kapot is?Bromfiets of scooter kapot? Ook als uw bromfiets of scooter kapot is moet deze verzekerd zijn. Het officieel beëindigen van een bromfietsverzekering is op dat moment dus niet mogelijk. Voor een kapot voertuig wilt u echter geen premie meer betalen. Wat kunt u dan wel doen?


Een bromfietsverzekering is verplicht

Een bromfietsbezitter is in Nederland verplicht om een bromfietsverzekering af te sluiten. Nadat het kenteken op uw naam is geregistreerd bij het RDW dient de bromfiets minimaal WA (Wettelijke Aansprakelijkheid) verzekerd te zijn. Hiermee bent u gedekt voor schade die u met uw bromfiets toebrengt aan anderen.


Stopzetten bromfietsverzekering niet mogelijk

U kunt uw bromfietsverzekering niet zomaar beëindigen indien uw bromfiets kapot is. Gezien het feit dat het kenteken van de bromfiets nog steeds op uw naam staat geregistreerd bent u verplicht minimaal een WA-verzekering voor de bromfiets te hebben. Zo kan het dus zijn dat u nog steeds premie betaalt voor een bromfiets of scooter die u helemaal niet meer gebruikt.


Wat is de oplossing?

Indien u voor een bepaalde tijd geen gebruik maakt van de bromfiets kunt u overwegen het kenteken van uw bromfiets te laten schorsen bij het RDW. Hierna kunt u de verzekering opschorten waardoor u geen premie meer betaalt. Met andere woorden, de verzekering van uw bromfiets wordt door de verzekeraar gepauzeerd. Heeft u teveel premie overgemaakt naar uw bromfietsverzekeraar op het moment dat u de bromfietsverzekering laat schorsen? Geen zorgen. De verzekeraar zal dit in een later stadium verrekenen indien de verzekering weer wordt geactiveerd of stopgezet.


Bromfiets naar de sloop

Is uw bromfiets niet meer te maken? Dan kan uw bromfiets naar de sloop worden gebracht waarbij u een vrijwaringsbewijs ontvangt. Dit bewijs geeft aan dat het kenteken van uw naam is afgehaald.  Nu kunt u de bromfietsverzekering dus stopzetten. Heeft u de bromfietsverzekering laten schorsen bij uw bromfietsverzekeraar? Dan kunt u dit vrijwaringsbewijs opsturen om aan te geven dat de bromfiets niet meer op uw naam staat en dat de verzekering stopgezet mag worden. Indien er geen nieuwe bromfiets voor in de plaats komt zal de eventueel teveel betaalde premie met u worden verrekend.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

zegt: op 1-6-2016 om 11:50
Im grateful for the blog article.Much thanks again. Cool. fgdkkagddddd