×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hoe bereid ik mij voor op een geslaagde autovakantie?

Hoe bereid ik mij voor op een geslaagde autovakantie?

dinsdag 4 augustus 2015 - door Stefan Bakker

Hoe bereid ik mij voor op een autovakantie?Veel Nederlanders kiezen nog steeds voor een autovakantie dit jaar. Met de auto op vakantie is voor veel mensen de meest comfortabele manier om te reizen. U kunt gaan en staan waar u maar wilt, wanneer u maar wilt. Daarnaast bepaald u zelf hoeveel bagage u meeneemt in de auto. Het kan echter ook gebeuren dat de reis niet helemaal loopt zoals gepland. Autopech onderweg naar  de vakantiebestemming kan iedereen overkomen.
 


Autopech zorgt altijd voor een hoop problemen voor Nederlandse vakantiegangers. Om u bewust te maken van de belangrijkste oorzaken van autopech hebben wij de top vijf voor u op een rij gezet.


  1. Een oververhitte motor

  2. Een lekker band of klapband

  3. Defecte remmen

  4. Elektrische storingen

  5. Andere motorproblemen


Breng een bezoek aan de garage voor vertrek

Een aantal weken voordat u op reis gaat raden wij aan om een bezoek te brengen aan een autogarage. De garage kan de auto voorzien van een grondige check voordat u op vakantie gaat. Doe dit wel een aantal weken van tevoren zodat er nog tijd is om eventuele mankementen te verhelpen. Tijdens de check dient er speciale aandacht uit te gaan naar de volgende onderdelen van de auto:


Autobanden

Alle autobanden (inclusief het reservewiel) dienen te worden gecontroleerd op bandenspanning, slijtage en profieldiepte van de banden. De auto dient altijd voorzien te zijn van de juiste bandenspanning. Dit is zeer belangrijk om goed en zuinig te kunnen rijden.
 


Vloeistoffen

Het controleren van de vloeistoffen in de auto is in principe niet ingewikkeld en kunt u ook zelf doen. Hiervoor hoeft u de auto niet naar de garage te brengen. Voorafgaand aan uw reis controleert u het oliepeil, de koelvloeistof, remvloeistof en de ruitenwisservloeistof. Het is goed mogelijk dat u een tekort hebt aan deze vloeistoffen, wat later kan leiden tot autopech.


Airconditioning

Een goede airconditioning zorgt voor een aangename temperatuur en luchtvochtigheid wat leidt tot een fittere bestuurder. Daarnaast helpt de airconditioning tegen het beslaan van de ramen van de auto. Tijdens het gebruik kunnen diverse schimmels en bacteriën zich nestelen in het aircosysteem. Voor hen is dit namelijk de ideale voedingsbodem. De aanwezigheid van schimmels en bacteriën kunt u merken aan de muffe geur die zich in de auto verspreid als u de airco aanzet.


Verlichting

Goede verlichting zorgt ervoor dat u beter zichtbaar bent op de weg en dat u zelf ook meer kunt zien tijdens het rijden. Controleer voor vertrek alle functies van de lichten. Laat iemand anders kijken of het grootlicht, dimlicht, remlicht, achteruitrijlicht, richtingaanwijzers en eventueel gemonteerde lichten normaal functioneren.


Niet vergeten!

Vlak voordat u op vakantie gaat dient u te controleren of u alle benodigdheden in de auto hebt liggen. In de eerste plaats is het mee hebben van uw paspoort of identiteitskaart natuurlijk een must. Daarnaast is het belangrijk om uw rijbewijs niet te vergeten. Maar denkt u ook aan het kentekenbewijs van uw auto en voor de eventuele caravan? En aan de groene kaart? Ook neemt u ook het Europees schadeformulier mee mocht er onverhoopt iets gebeuren onderweg.
 


Controleer uw verzekeringen

Ten slotte controleert u de autoverzekering en reisverzekering voordat u daadwerkelijk vertrekt. Heeft u bijvoorbeeld recht op hulp wanneer de verzekerde auto pech krijgt? Deze optie voor pechhulp kunt u aanvinken tijdens het vergelijken en afsluiten van uw autoverzekering. Naast het controleren van uw autoverzekering werpt u ook een blik op uw reisverzekering. Staat deze reisverzekering niet in lijn met uw huidige situatie? Dan dient u deze voor vertrek in samenspraak met uw reisverzekeraar te wijzigen naar de gewenste invulling. 


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties