×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » High-tech autosleutel: ben ik nog verzekerd?

High-tech autosleutel: ben ik nog verzekerd?

vrijdag 5 oktober 2018 - door Martine Kroezen

High-tech autosleutel: ben ik nog verzekerd?

Bepaalde automodellen met een contactloze vergrendeling komen vanaf volgend jaar niet meer automatisch in aanmerking voor een diefstal- of schadeverzekering. Voor de mensen die deze beveiliging hebben op hun auto is dit wel even schrikken!

Waarom?

De reden voor deze maatregel door maatschappijen is het toenemen van het aantal autodiefstallen. Criminelen weten namelijk wel raad met deze contactloze vergrendeling (keyless entry). Dit soort autosleutels zijn zo ingesteld dat wanneer u uw auto nadert, de deuren automatisch ontgrendeld worden. Dieven werken tegenwoordig met apperaatjes die signalen van dit soort autosleutels kunnen ontvangen. Deze signalen kunnen de dieven weer kopiëren en op die manier kunnen ze de auto in. Dit wordt een relay attack genoemd. Op deze manier kunnen criminelen schade aanrichten, spullen uit de auto meenemen of in het ergste geval zelfs de hele auto stelen. Aangezien het aantal relay attacks toeneemt, zijn de verzekeraars in actie gekomen.

De gevolgen.

Wij verwachten dat steeds meer autoverzekeraars, auto's met een contactloze sleutel niet meer zullen accepteren voor een diefstal- of schadeverzekering. Echter, er zijn nog geen maatschappijen die concrete maatregelen hebben doorgevoerd en dus bekend hebben gemaakt welk soort auto's zij niet meer automatisch zullen gaan verzekeren. Tevens is de kans groot dat verschillende maatschappijen de verzekeringspremie voor auto's met een contactloze vergrendeling zullen verhogen. Overigens zullen er per 2019 geen nieuwe auto's meer bijkomen met een onveilig beveiligingssystemen. De Kiwa heeft namelijk aagegeven dat nieuwe auto's met een onveilig beveilingssysteem, per volgend jaar, niet meer goedgekeurd zullen worden.

Wat kunt u doen?

Op www.diefstalmeter.nl kunt u bekijken hoe groot het risico op diefstal per model en merk auto is. Als uw auto een verhoogd risico op diefstal heeft, kunt u het beste uw autosleutel in een blik of aluminium opbergkistje bewaren, om zo het signaal te verstoren. Echter, dit blijkt niet altijd te werken. Een handige tip is ook om uw sleutel niet in de hal te laten liggen. Deze locatie is namelijk dichtbij de voordeur en dus goed bereikbaar voor het kopiëren van signalen. Als u echt het zekere voor het onzekere wilt nemen is het laten inbouwen van een beveiligingssysteem dat onafhankelijk werkt van de keyless entry, de beste optie. 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties