×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Hierom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af

Hierom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering af

zondag 13 januari 2019 - door Manon Sijm

Daarom sluit je een aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren af

De aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) wordt vaak gecombineerd met de inboedel- en de opstalverzekering. De opstalverzekering verzekert het huis zelf en de inboedelverzekering de spullen in het huis. De AVP vangt de financiële lasten op als u of een gezinslid schade aanbrengt aan anderen of aan bezittingen van anderen. Voor een aantal tientjes per jaar bent u verzekerd tegen schade ontstaan door uw toedoen. Waarom is het verstandig om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten?

Wie zijn verzekerd in de AVP?

Bij het afsluiten van deze verzekering wordt de dekking afgestemd op de gezinssituatie. Hierdoor betaalt een alleenstaande een lagere premie dan een huishouden met twee partners. Een gezin met kinderen betaalt nog meer premie, omdat de kans op schade groter is. Bij gezinsuitbreiding is het dan ook verstandig om de verzekering om te zetten naar een gezinsdekking. Hebben de kinderen het nest al verlaten? Dan kunt u de aansprakelijkheidsverzekering mogelijk beperken. Zolang de kinderen voor studie uitwonend zijn, kunnen ze meestal nog wel meeverzekerd blijven onder de polis van hun ouder(s). Ook logees en huisdieren zijn meeverzekerd op de polis.

De financiële schade kan onbetaalbaar zijn

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Stelt u zich voor dat u op visite bent en per ongeluk tegen een dure vaas aanstoot, waardoor deze op de grond valt en breekt. Daarnaast doen kinderen soms dingen waar ze de gevolgen niet van hadden ingeschat. Uw zoon besluit bijvoorbeeld om via de auto van de buurman op een dak te klimmen waar een voetbal op is geschopt. Deze schade kan al oplopen tot duizenden euro’s. Bij letselschade kunnen de gevolgen nog veel groter zijn. Stelt u zich voor dat de trapleuning in uw huis losraakt, waardoor iemand van de trap valt en hier blijvend letsel aan overhoudt waardoor hij of zij arbeidsongeschikt raakt. De schadeclaim uit een dergelijk ongeval is onbetaalbaar als je er niet voor verzekerd bent. Bovengenoemde schades worden vergoed door uw aansprakelijkheidsverzekering, mits het per ongeluk is gebeurd en/of er geen sprake is van achterstallig onderhoud.

Niet verplicht, wel aan te raden

De kans op een zware schadeclaim is voor een motorrijtuig groter dan voor bijvoorbeeld een fietser. De AVP dekt dan ook geen schade ontstaan door gemotoriseerde voertuigen. Eigenaren van een gemotoriseerd voertuig zijn verplicht om voor hun voertuig minimaal de WA-verzekering af te sluiten. Een AVP is niet verplicht, maar nog steeds is het mogelijk dat u een grote schade aanricht aan een ander. Daarom is een verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren ten zeerste aan te raden.

Biedt uw AVP nog de juiste dekking?

Wilt u meer weten over de aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren of over andere verzekeringen? Onze adviseurs staan voor u klaar. U kunt via onze website gemakkelijk en snel aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken en afsluiten.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties