×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering loont!

Het oversluiten van uw overlijdensrisicoverzekering loont!

donderdag 6 oktober 2016 - door Evert Korse

besparen overlijdensrisicoverzekering Heeft u jaren geleden een overlijdensrisicoverzekering afgesloten? Dan is de kans groot dat u honderden tot duizenden euro’s kunt besparen wanneer u de overlijdensrisicoverzekering oversluit naar een nieuwe tarief of andere maatschappij.

Afnemende premies

In de afgelopen jaren hebben nagenoeg alle maatschappijen de premies voor een overlijdensrisicoverzekering flink verlaagd. Deze verlaging wordt meestal niet doorgevoerd op reeds lopende verzekeringen. Veel mensen betalen hierdoor meer premie dan nodig is.

Een voorbeeld

Een man van 45 jaar oud heeft in 2004 een overlijdensrisicoverzekering afgesloten met een gelijkblijvend kapitaal van € 158.000,- en een looptijd van 25 jaar. Hij betaalt hiervoor een premie van € 37,- per maand. Wanneer hij op basis van dezelfde condities nu een nieuwe verzekering zou afsluiten, wordt de nieuwe premie € 14,58 per maand. Gerekend met een resterende looptijd van 13 jaar (156 maanden) kan deze persoon in totaal € 3.497,52 aan premiekosten besparen wanneer hij overstapt naar de nieuwe aanbieder.

Medische waarborgen

Voor het aanvragen van een nieuwe verzekering of het omzetten van de huidige verzekering naar een nieuw tarief, worden wel opnieuw medische waarborgen gevraagd door de maatschappij. Als uw gezondheidssituatie in de afgelopen jaren veranderd is, kan het zijn dat u niet wordt geaccepteerd voor de standaard premie. De maatschappij rekent dan een verhoogde premie. Maar in dit geval zou het kunnen dat u alsnog flink bespaart wanneer u overstapt.
 

Bent u benieuwd hoeveel u kunt besparen op uw overlijdensrisicoverzekering? Bereken online uw premie of neem contact op met onze klantenservice voor vrijblijvende informatie.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reacties

Er zijn nog geen reacties