×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Het motorseizoen is weer geopend: ga goed voorbereid de weg op

Het motorseizoen is weer geopend: ga goed voorbereid de weg op

zaterdag 8 april 2017 - door Manon Sijm

Motorrij seizoen geopend: ga goed voorbereid de weg op

De zon gaat weer schijnen en dat betekent dat het motorseizoen weer geopend is! Veel motoren hebben de hele winter in de garage gestaan. Voordat u weer gaat rijden is het verstandig om een paar voorzorgsmaatregelen te treffen, zodat u weer veilig de weg op kan.

Motorverzekering

Veel mensen schorsen hun kenteken en motorverzekering in de winterperiode. Zo hoeven zij geen premie te betalen, maar mogen ze ook niet de weg op met de motor. Voordat u de motor na de winterperiode uit de garage haalt, is het dus noodzakelijk om te controleren of u een verzekering heeft en om de eventuele schorsing ongedaan te maken. Ook is het verstandig om te controleren of uw verzekering nog aansluit bij uw wensen en uw budget. U kunt gemakkelijk en snel motorverzekeringen vergelijken via onze website.

Motorcheck

Voor u gaat rijden is het ook belangrijk om een motorcheck te doen om uw motor voor te bereiden op het nieuwe motorseizoen. Denk hierbij aan:

  • Het verversen van de motorolie. Na een seizoen rijden is de motorolie flink vervuild. Om te voorkomen dat de leidingen verstopt raken, is het verstandig om de motorolie en het filter te vervangen.
  • Het zoeken naar lekkages. Wanneer er vloeistof onder de motor ligt, komt dit vermoedelijk door een lekkage. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat keerringen kun soepelheid zijn verloren door de winterstop. Laat bij lekkage uw motor nakijken voor u gaat rijden.
  • Het checken van de bandenspanning. Een goede bandenspanning is belangrijk voor een goede ligging op de weg, langere levensduur van de banden en een kortere remweg.
  • Het opladen van de accu. De lading van de accu wordt minder wanneer u deze lang niet gebruikt. Hierdoor kan de motor minder goed of soms helemaal niet meer starten. Als de accu niet aan een druppellader heeft gelegen in de winter, is het aan te raden om de accu helemaal op te laden voor u gaat rijden.
  • Het controleren van de verlichting. Niet werkende verlichting, zoals richtingaanwijzers of remlichten, kunnen voor gevaarlijke situaties zorgen. Controleer daarom voor u weer de weg op gaat even uw verlichting.

Motorkleding

Een goede uitrusting is belangrijk om veilig de weg op te gaan. Controleer daarom of het motorpak nog goed aansluit, en niet te wijd of te strak zit. Bekijk ook of alle protectoren op het motorpak nog intact zijn en op de juiste plek zitten en het pak niet beschadigd is. Een goede helm is minstens zo belangrijk. Krassen op het vizier kunnen zorgen voor verblinding wanneer de felle zon er op schijnt. Controleer daarom ook goed of de helm onbeschadigd is. Alleen dan biedt de helm optimale bescherming.

Helaas is motorkleding niet goedkoop, en zou het zonde zijn als u bij een val uw motorkleding beschadigd. U kunt uw motorkleding voordelig meeverzekeren onder uw motorverzekering, waardoor u zich geen zorgen hoeft te maken over onvoorziene schade.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties