×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Het melden van een schade: hoe doe ik dat?

Het melden van een schade: hoe doe ik dat?

maandag 10 april 2017 - door Martine Kroezen

Regelmatig komen er vragen bij onze klantenservice binnen over het melden van een schade. Onze klanten vragen zich bij schade bijvoorbeeld af of een schadeformulier nodig is, waar ze deze kunnen vinden en hoe ze de schade aan ons door kunnen geven. Tevens merken wij dat er misterverstanden bestaan over welke stukken de maatschappij nodig heeft voor het verwerken van de schade. Omdat wij streven naar een zo vlot mogelijke schadeafhandeling geven wij u hier een aantal tips.

Is de schade gedekt?

Wanneer uw schade heeft geleden of aangericht is het altijd goed om eerst na te gaan of een schadevergoeding niet is uitgesloten. Mocht u bijvoorbeeld alleen een WA bromfietsverzekering hebben dan is brandschade aan uw bromfiets nooit gedekt. In de polisvoorwaarden kunt u nagaan voor welke schades uw maatschappij dekking verleend. Mocht u hier niet uit komen, kunt u om na te gaan of het indienen van schade nut heeft, ook contact opnemen met onze klantenservice.

Een schadeformulier

Bij een boot- of verkeerschade waar een tegenpartij bij betrokken is, heeft de maatschappij een zo volledig ingevuld mogelijk schadeformulier nodig. Alles over het op een juiste manier invullen van een schadeformulier leest u op onze website. Indien u niet meer in bezit bent van een schadeformulier kunt u op onze website verschillende soorten schadeformulieren downloaden.

Iemand aansprakelijk stellen

Wanneer u schade heeft geleden die door een andere partij is veroorzaakt, kunt u deze persoon aansprakelijk stellen. De schade kan dan verhaald worden op de verzekering van deze persoon. Wilt u iemand aansprakelijk stellen betreffende een verkeerschade dan kunt u dit doen met een formulier aansprakelijkheidsstelling vervoer. Gaat het om een andere schade dan kunt u dit doen met een formulier aansprakelijkheidsstelling algemeen.

Bewijsstukken

Voor een vlotte schadeafhandeling is het belangrijk om alle relevante bewijsstukken tijdens te schademelding te uploaden of indien van toepassing via de post na te sturen. Het liefst gaat dit om de originele bewijsstukken. Als u alleen in het bezit bent van een kopie, kunt u het beste even contact opnemen met onze klantenservice om te vragen of dit voldoende is. Relevante bewijsstukken kunnen de volgende zaken zijn:

  • Foto's van de schade
  • Een procesverbaal/kopie aangifte politie Een doktersverklaring
  • Een aankoopnota
  • Een reparatie nota
  • Een getuigenverklaring
  • Sleutels (in geval van diefstal van een fiets)

Wanneer een schade-expert?

Bij grote schades moet er meestal een schade-expert ingeschakeld worden die samen met u bekijkt hoeveel schade er geleden is en wat vergoed kan worden. Het is belangrijk dat de expert een zo goed mogelijk beeld van de geleden schade krijgt. Voor de expertise kan de schade dus bijvoorbeeld niet hersteld worden.

Schade melden

In uw persoonlijke online polismap kunt u gemakkelijk en snel een schade melden. Heeft u nog geen account aangemaakt, dan kunt u zich hier registreren. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met onze klantenservice.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

http://lpwthkcjo.com zegt: op 26-4-2017 om 07:50
http://lpwthkcjo.com