×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Handige tips voor diefstalpreventie van scooters en motoren

Handige tips voor diefstalpreventie van scooters en motoren

zaterdag 22 oktober 2016 - door Evert Korse

Handige tips voor diefstalpreventie van scooters en motoren

Als je houdt van scooter- of motorrijden, het heerlijke vrije gevoel van snelheid op de weg, dan zal het hoogstwaarschijnlijk erg belangrijk voor je zijn dat je voertuig veilig staat, en goed tegen diefstal beveiligd is. Misschien heb je door het grote aanbod aan tips en feitjes alleen geen idee waar precies te beginnen. Om je hierbij wat op weg te helpen, zetten we in dit artikel een aantal van de allerbeste tips voor je op een rijtje.

Een kwalitatief slot

Begin met de aanschaf van een ART gekeurd slot van een goede slotenspeciaalzaak. Om de veiligheid van je scooter of motor te garanderen, is het niet verstandig te bezuinigen op een slot. Koop liever een sterk, solide exemplaar, en bedenk hoeveel geld het je zal schelen als je motor jarenlang niet gestolen wordt.

Combineer sloten

Nog beter is het om meerdere sloten te combineren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een vloeranker, gecombineerd met een sterk schijfremslot. Deze dubbele beveiliging zal het, zelfs voor de meest gewiekste dieven, lastig maken er met je scooter of motor van door te kunnen gaan.

GPS-systemen

Stichting Aanpak Voertuigencriminaliteit raadt motor- en scooterrijders een GPS-systeem aan, waarmee je bij diefstal heel gemakkelijk het gestolen voertuig terug kunt vinden. Mocht het onverhoopt toch tot een diefstal komen, dan kan je in ieder geval snel je voertuig lokaliseren.

Goed verlichte plek

Als je niet over de mogelijkheid beschikt je scooter of motor in een afgesloten parkeergarage te zetten, zorg er dan altijd voor dat je je voertuig op een plek zet die goed verlicht is en waar veel mensen komen. Dit verkleint de kans op een diefstal aanzienlijk!


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties