×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Goedkope WA-verzekering? Wonen in de grote stad is geen optie

Goedkope WA-verzekering? Wonen in de grote stad is geen optie

zaterdag 14 februari 2015 - door Stefan Bakker

Auto verzekeren in de grote stadAutobezitters in grote steden betalen meer aan hun aansprakelijkheidsverzekering door het hogere risico. Toch is er één Nederlandse stad die er met kop en schouders bovenuit steekt.

Uit onderzoek blijkt dat autobezitters in Amsterdam gemiddeld een hoge premie betalen voor hun WA-verzekering. Er is echter aangetoond dat dit niet de duurste gemeente is om een auto te laten verzekeren. Inwoners van Den Haag betalen namelijk nog meer voor hun WA-autoverzekering. In Amsterdam betaalt men gemiddeld een premie van 526 euro op een aansprakelijkheidsverzekering, terwijl dit bedrag in Den Haag 2 euro hoger ligt. Rotterdam spant echter de kroon. De gemiddelde premie die een autobezitter in Rotterdam betaalt voor zijn autoverzekering, ligt op 540 euro. Dat is toch aanzienlijk hoger dan de nummer één en twee in de lijst.

De cijfers uit het onderzoek van onze concurrent Independer zijn toch wel opvallend. Uit een ander onderzoek van CED valt namelijk op te maken dat Noord-Brabant de meest verkeersonveilige provincie is. Daar gebeuren namelijk de meeste ongelukken en zijn de schades ook het grootst. Per 1000 inwoners worden in Nederland gemiddeld 57 schadeclaims ingediend. In Noord-Brabant en Limburg ligt dit aantal met gemiddeld 81,5 en 71,5 een stuk hoger. Ook het gemiddelde schadebedrag ligt in Noord-Brabant (35,20 euro) veel hoger dan in de rest van Nederland (24 euro).

De premie wordt onder meer vastgesteld aan de hand van de volgende 7 factoren:

  • Het merk, type en bouwjaar van de auto

  • Het eigen gewicht van de auto

  • Uw woonplaats of plaats van vestiging

  • De leeftijd van de regelmatige bestuurder

  • Het aantal kilometers dat per jaar met de auto wordt afgelegd

  • De soort brandstof

  • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd

Om de premie voor uw autoverzekering te berekenen, worden bovenstaande factoren meegenomen. Gezien het feit dat deze factoren voor iedereen anders zijn, verschilt de premie voor iedereen.

De duurste gemeentes zijn genoemd, maar wat zijn nu eigenlijk de goedkoopste gemeentes met betrekking tot het verzekeren van uw auto? De goedkoopste gemeentes bevinden zich, niet geheel verrassend, in de provincies Friesland en Groningen. In Zuidhorn is de gemiddelde premie voor een WA-verzekering het laagst met 311 euro per jaar. De gemeentes Franekeradeel en Zuidwest Friesland doen het ook niet slecht in deze verkiezing. Inwoners van deze gemeentes betalen gemiddeld namelijk 342 euro en 362 euro voor een aansprakelijkheidsverzekering, waardoor zij de top 3 complementeren.

Waarom zijn de premies in de provincies eigenlijk zo laag? Dat is simpelweg omdat er minder auto’s rijden in deze gemeentes, wat de kans op schades minder groot maakt. Mocht u dus liever wat goedkoper uit willen zijn met een autoverzekering, dan kunt u overwegen om de verhuizen naar het noorden van Nederland.

Ik ben erg benieuwd hoe u deze premieverschillen zelf ervaart. Bent u er zelf van bewust dat het wonen in een grote stad duurder is met betrekking tot de premie van uw autoverzekering? En bent u het hiermee eens, ook gelet op schadecijfers in de rest van Nederland? Ook al zijn de risico’s misschien het grootst, uit de praktijk blijkt toch dat verzekeraars in andere delen van het land meer schades moeten afbetalen.

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties