×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Goed voorbereid het water op deze zomer? KNRM Helpt!

Goed voorbereid het water op deze zomer? KNRM Helpt!

zaterdag 30 mei 2015 - door Stefan Bakker

Staat er veel wind? Hoe hoog zijn de golven? Door middel van de KNRM Helpt-app worden enthousiaste watersporters op hun wenken bediend. Deze gratis app voorziet in tips en toepassingen voor een veilige dag op de golven.

De KNRM-Helpt app

Met de KNRM (Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij) Helpt-app gaan watersporters goed voorbereid het water op. Informatie over de weersomstandigheden, de golfhoogte en het getij kunnen worden opgehaald uit de app. Daarnaast kunt u eenvoudig checklists doorlopen, een vaarplan maken en uzelf volgen op de nautische kaart. Heeft u onverhoopt hulp nodig? De KNRM Alarmcentrale bevindt zich onder de knop. Als u geen marifoon heeft, kunt u via de app rechtstreeks telefonisch contact maken met de Kustwacht. In dat geval wordt uw positie direct doorgegeven en kunnen hulpverleners snel ter plaatse zijn.

De app KNRM Helpt is te gebruiken voor de Noordzee en de ruime binnenwateren, zoals IJsselmeer, Randmeren, Waddenzee en Zeeuwse wateren, waar de KNRM reddingstations gevestigd zijn. Jaarlijks wordt er zo’n 1500 keer een beroep gedaan op hulp van de KNRM door watersporters. Vaak is dit voor een kleiner ongemak, dat met goede voorbereiding of onderhoud aan het schip te voorkomen was geweest. De KNRM wordt echter ook ingeschakeld vanwege levensbedreigende situaties, zoals een man-over-boord.

Watersport

De KNRM heeft opgemerkt dat nieuwe watersporters minder dan vroeger uit echte watersportgezinnen komen. Daarnaast bezitten steeds minder mensen een pleziervaartuig. In plaats daarvan huren zij een schip voor een vakantie of weekend. Deze ontwikkelingen zorgen ervoor dat watersporters van de toekomst minder met vaartuigen bezig zijn. De KNRM speelt hierop in door informatie en hulpmiddelen te bieden, die bijdragen aan vaarplezier, veiligheid en kennis van varen.

Europeesche Verzekeringen

Europeesche Verzekeringen, ook te vinden in ons aanbod van bootverzekeringen, steunt het gebruik van de KNRM-Helpt app. Zij willen watersporters stimuleren om bij nood de KNRM in te schakelen. De KNRM is een hulpverleningsorganisatie met betrokken vrijwilligers die met 45 reddingstations snel ter plaatse kunnen zijn. Bovendien zitten er allerlei functionaliteiten in de app die veiligheid op het water stimuleren. ‘’Als verzekeraar en liefhebber van watersport steunen wij graag goede initiatieven voor de preventie van ongevallen in schade. Zo kunnen we de premie voor onze klanten laag houden’’, aldus Sandra de Callafon, Accountmanager bij Europeesche Verzekeringen.

De KNRM Helpt-app is verkrijgbaar in de App store en Play store.

Download Android: https://play.google.com/store/apps/details?id=safetrx.knrm

Download iOS: https://itunes.apple.com/nl/app/knrm-helpt/id940642344?ls=1&mt=8

Wilt u meer weten over de KNRM Helpt-app? Kijk dan even op www.knrm.nl/helpt.

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties