×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Goed verzekerd voor enorme stortbuien? Toch wel handig

Goed verzekerd voor enorme stortbuien? Toch wel handig

woensdag 6 augustus 2014 - door Stefan Bakker

De extreme regenbuien van de afgelopen tijd hebben voor veel wateroverlast gezorgd in Nederland. Beelden van ondergelopen kelders, tunnels en woningen kwamen voorbij op het nieuws. Zelfs de straten stonden blank! Bent u hier zelf getuige van geweest en vraagt u zich af hoe de verzekering uw schade dekt? We zullen het u uitleggen.


De spullen in uw huis kunnen op veel manieren beschadigen. Zo ook door waterschade. De financiële gevolgen hiervan zijn vaak groot. Met een inboedelverzekering bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van dit soort gebeurtenissen. Ook schade aan uw huis of appartement kunt u tegen financiële risico’s verzekeren met een opstalverzekering. Wanneer het om een schade als deze gaat, is het belangrijk om te weten wat u moet doen. Om te beginnen is het belangrijk dat de schade zo veel mogelijk beperkt wordt in je huis. Alles kan natuurlijk waterschade oplopen wanneer er water in je huis staat, dus zet je spullen op het droge. Maak daarnaast ook foto’s van spullen die schade hebben opgelopen. Deze foto’s kunnen je helpen als je een claim indient. Zodra het waterpeil weer is gezakt kunt u het water (laten) wegpompen en uw beschadigde eigendommen laten drogen.


Elke verzekeraar heeft natuurlijk andere voorwaarden met betrekking tot dit soort schades. Enkele maatschappijen zal ik hieronder uitlichten.

Generali
Generali geeft op de woonhuisverzekering dekking op indirecte neerslag. Schade als gevolg van water, onvoorzien het gebouw binnengedrongen, indien dit water uitsluitend als gevolg van hevige plaatselijk regenval buiten zijn normale loop is getreden. Houdt wel rekening met het volgende. Onder hevige plaatselijke regenval wordt verstaan neerslag van tenminste 40 mm in 24 uur, 53 mm in 48 uur en 67 mm in 72 uur, op en/of nabij de locatie waar de schade is ontstaan. Daarnaast geldt de dekking niet als de schade is veroorzaakt door neerslag of water dat het gebouw binnengedrongen is via openstaande ramen, deuren en dergelijke openingen.

Nationale Nederlanden
Op de woonhuisverzekering van Nationale Nederlanden is schade verzekerd als gevolg van regenwater dat het huis is binnengelopen door lekkage of een hevige regenbui. Echter, waterschade wordt niet vergoedt wanneer deze is veroorzaakt via openstaande ramen en/of deuren.

Zevenwouden
Ook op de woonhuisverzekering van Zevenwouden vinden we een dekking voor deze toedracht terug. De maatschappij vergoedt de directe materiële schade aan de in de woning aanwezige inboedel veroorzaakt door binnengedrongen neerslag in de vorm van regen. En ook bij deze verzekering geldt dat de schade niet vergoed wordt indien er water of neerslag de woning is binnengedrongen via openstaande ramen, deuren, luiken en dergelijke openingen.

Zo ziet u dat de meeste maatschappijen toch dekking bieden op de woonhuisverzekering tegen hevige neerslag en de daaropvolgende wateroverlast in en rond uw huis. U zult echter wel ramen, deuren en dergelijke openingen gesloten moeten hebben om de dekking van toepassing te laten zijn.
Mocht u van huis weggaan, zorg er dan ten alle tijden voor dat u ramen en deuren goed sluit (natuurlijk niet alleen om waterschade tegen te gaan!). Neem bij een dergelijke toedracht goed kennis van de polisvoorwaarden van uw verzekeraar zodat u niet voor onverwachte kosten komt te staan. Handel snel door uw verzekeraar of tussenpersoon direct in te lichten over de desbetreffende schade, maak voldoende foto’s en stuur een ingevuld schadeformulier op. Wellicht dat een schade-expert langs zal moeten komen om de schade te beoordelen. 

Naast de schade aan uw huis en inboedel kan wateroverlast ook schade toebrengen aan uw auto. De schade aan uw auto is in veel gevallen gedekt als het om een WA Beperkt Casco of een WA Casco verzekering gaat. Heeft u alleen een WA verzekering? Dan kunt u helaas geen aanspraak maken op uw autoverzekering bij een waterschade.

Verlangt u meer informatie over dit onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties