×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Gaat u op wintersport? Verzeker u goed!

Gaat u op wintersport? Verzeker u goed!

maandag 2 januari 2017 - door Manon Sijm

Gaat u op wintersport? Verzeker u goed!

Per jaar gaan meer dan een miljoen Nederlanders op wintersport. Naast dat wintersport leuk is, brengt het ook veel risico’s met zich mee; maar liefst 46% van de jongeren en 37% van de volwassenen die op wintersport gaan, hebben in de afgelopen 5 jaar schade of letsel opgelopen tijdens een wintersportvakantie. Voordat u op wintersport gaat is het dus belangrijk om te weten welke verzekeringen u het beste kunt afsluiten om financieel gedekt te zijn bij schade of een ongeval.

Wintersportdekking

Wanneer u op wintersport gaat, is het handig om een wintersportverzekering af te sluiten. Met de wintersportdekking zijn uw (gehuurde) ski’s, skiuitrusting en skipas verzekerd bij schade, verlies, diefstal of een ongeval. Ook zijn uw eventueel niet-gevolgde skilessen en niet-gebruikte skispullen gedekt wanneer u uw vakantie plotseling moet afbreken in verband met een ongeval of familieomstandigheden. Deze kosten worden namelijk niet gedekt onder de bagagedekking van uw reisverzekering.

Ook is de wintersportdekking handig wanneer u uw been breekt. Ieder jaar breken meer dan duizend Nederlandse wintersporters hun been, en moeten vervolgens met een gipsvlucht naar Nederland vervoerd worden. Deze kosten, die kunnen oplopen tot duizenden euro’s, worden alleen vergoed wanneer u een wintersportdekking heeft. U kunt de wintersportdekking afsluiten bij uw doorlopende reisverzekering.

Ongevallen avontuurlijke (winter)sportdekking

Met een ongevallendekking bent u verzekerd bij overlijden of blijvende invaliditeit ten gevolge van een ongeval. Het is goed om te weten dat u bij het beoefenen van wintersporten in veel gevallen geen recht heeft op een uitkering. Het is dus verstandig om een ongevallen avontuurlijke (winter)sportdekking af te sluiten. Hiermee bent u wel verzekerd van een uitkering bij invaliditeit of overlijden.

Medische kosten dekking

Medische kosten in het buitenland worden vergoed door uw zorgverzekeraar. Helaas betalen zij de standaard Nederlandse tarieven, en zal u de extra kosten zelf moeten betalen. Deze kosten kunnen hoog oplopen wanneer u in Zwitserland of Oostenrijk in het ziekenhuis terecht komt. Deze landen hebben naast reguliere ziekenhuizen ook privéziekenhuizen, waarvan de kosten aanzienlijk hoger zijn dan in Nederland. Het is dus goed om een medische kosten dekking af te sluiten bij uw reisverzekering. Deze verzekering dekt alle medische kosten die niet worden gedekt door uw zorgverzekeraar.

Off-piste

Veel mensen gaan tijdens het skiën off-piste. Dit brengt extra risico’s met zich mee. Bij veel verzekeraars wordt schade, die veroorzaakt wordt door een off-piste ongeval, dan ook niet vergoed. Bij andere verzekeraars wordt het bijvoorbeeld alleen vergoed wanneer u onder begeleiding bent van een gids, wanneer het niet verboden is om het gebied te betreden of wanneer er geen lawinegevaar heerst. Het zou zonde zijn als u een wintersportdekkingen af sluit, maar vervolgens niks vergoed krijgt. Het is dus belangrijk om de polisvoorwaarden van de reisverzekering goed te controleren, en een verzekering af te sluiten die bij u past.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties