×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Fysiotherapie: wat dekt uw zorgverzekering?

Fysiotherapie: wat dekt uw zorgverzekering?

maandag 30 november 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

Fysiotherapie: wat dekt uw zorgverzekering?Gaat u vaak naar de fysiotherapeut of verwacht u dit in 2016 te doen? Dan is het verstandig om te kijken naar een aanvullende verzekering voor fysiotherapie. Wat is er allemaal mogelijk?

Fysiotherapie opgenomen in het basispakket van de zorgverzekering?

Fysiotherapie is gedeeltelijk opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. Vergoeding van fysiotherapie hangt af van uw leeftijd en de reden waarom u behandelingen krijgt.  Jongeren onder de 18 jaar krijgen de eerste 9 behandelingen vergoed. Jongeren onder de 18 met een chronische aandoening op de lijst van chronische aandoeningen kunnen alle behandelingen voor fysiotherapie vergoed krijgen vanuit het basispakket. Aandoeningen op deze lijst zijn bijvoorbeeld MS, spierziekte of ruggenmergaandoening. Staat de aandoening niet op de lijst en wilt u gebruik maken van fysiotherapie? Dan is een aanvullende zorgverzekering een uitkomst.

Voor mensen ouder dan 18 jaar wordt fysiotherapie over het algemeen niet vanuit het basispakket vergoed. Bent u 18 jaar of ouder en hebt u een chronische aandoening die op de aangegeven lijst genoemd wordt? Op dat moment worden de kosten voor fysiotherapie vanaf de 21e behandeling betaald door uw zorgverzekeraar. Dit houdt dus in dat u de eerste 20 behandelingen zelf betaalt.

Kosten van een behandeling bij de fysiotherapeut

De kosten voor een reguliere behandeling liggen rond de €30. Wanneer u meerdere behandelingen nodig heeft kunnen de kosten al snel hoog oplopen. Afhankelijk van de aard van de klachten kunt u  ervoor kiezen om een eenvoudige aanvullende zorgverzekering te nemen. Gaat u regelmatig naar de fysiotherapeut? Dan is het goed om te kijken naar een uitgebreide dekking.

Bij enkele zorgverzekeraars kunt u een onbeperkte fysiotherapievergoeding krijgen. Bij Delta Lloyd kunt u zich onbeperkt verzekeren zonder medische keuring. Bij Averó Achmea dient u wel gezondheidsvragen in te vullen waarna zij de mogelijkheid hebben om u te weigeren voor een aanvullende verzekering.

Waar moet ik op letten bij het afsluiten van een aanvullende dekking voor fysiotherapie?

Ga bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering  na of uw zorgverzekeraar een contract heeft met uw fysiotherapeut.  De kans is anders groot dat u een deel van de kosten zelf moet betalen. U heeft tegenwoordig geen verwijsbrief meer nodig om naar de fysiotherapeut te gaan. Gaat het om een chronische aandoening? Dan moet er wel een diagnose zijn gesteld door een arts. Daarnaast is het altijd belangrijk om de polisvoorwaarden goed door te lezen. Bij sommige verzekeraars geldt er een maximale dagvergoeding per behandeling.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Zorgverzekering berekenen