×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Fietseigenaren: wees alert tijdens Koningsdag

Fietseigenaren: wees alert tijdens Koningsdag

dinsdag 25 april 2017 - door Martine Kroezen

Fietseigenaren: wees alert tijdens koningsdagKoningsdag staat weer voor de deur. Veel mensen laten op deze feestdag de auto staan en gaan met de fiets op pad. Helaas blijkt uit onderzoek van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS) dat er ook veel fietsendieven actief zijn op koningsdag. De afgelopen jaren verdwenen er, volgens het onderzoek, namelijk 70% meer fietsen op de feestdag.

Diefstal fietsen

Afgelopen jaren was het aantal schadeclaims voor gestolen fietsen op Koningsdag gemiddeld ongeveer 70% hoger vergeleken met andere dagen. Helaas zijn fietsendieven natuurlijk niet alleen op Koningsdag maar het hele jaar door actief. Wist u dat uit schattingen blijkt dat er in Nederland jaarlijks zelfs ongeveer 800.000 fietsen worden gestolen? Dit is slechts een schatting omdat lang niet iedereen aangifte doet bij de politie.

Andere schades op Koningsdag

Opvallend is ook dat het aantal aanrijdingen met auto’s op koningsdag minder is dan gemiddeld. Tevens lag het aantal claims voor autoruitschade’s op de feestdag de afgelopen jaren ongeveer 60% lager dan het gemiddeld aantal ruitschade’s per dag. Het feit dat veel mensen hun auto laten staan en de fiets pakken kan dit verklaren.

Daarentegen is het wel zaak om uw elektronica goed in de gaten te houden. Na Koningsdag werden er de afgelopen jaren namelijk ongeveer drie keer zoveel schades aan elektronische apparaten gemeld dan normaal. Ook werden er bovengemiddeld veel schades gemeld die gerelateerd zijn aan vandalisme.

Fietsverzekering

De afgelopen jaren worden fietsen, mede door de opkomst van de e-bike, steeds duurder. Om met een zekerder gevoel met uw fiets op pad te gedaan, kunt u een fietsverzekering afsluiten. Met een fietsverzekering kunt u uw fiets, naast diefstal, overigens ook verzekeren tegen beschadiging. Voor een fietsverzekering betaalt u, zeker als u bijvoorbeeld een elektrische fiets heeft, een relatief lage premie. Tevens bieden de meeste verzekeringsmaatschappijen drie jaar nieuwwaarde dekking. Dit betekent dat u de nieuwaarde van de fiets krijgt uitgekeerd bij diefstal of onherstelbare beschadiging.

Een fietsverzekering kunt u gemakkelijk en snel afsluiten via de website van Verzekervoordelig.nl. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties