×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Fabels over inbraakrisico’s

Fabels over inbraakrisico’s

vrijdag 1 maart 2019 - door Klaas Kroezen sr.

Een inbraak in jouw huis is een flinke inbreuk op het veiligheidsgevoel. Wat moet je weten over de kans op inbraak en wat zijn fabels?

De risico’s niet op waarde inschatten vormt een groot gevaar. Inbrekers profiteren van zaken die wij als feiten zien, maar wat eigenlijk fabels zijn. Door het goed te weten, kun je ook beter actie ondernemen.

Inbrekers richten zich op de betere wijken?

Dat is een fabel. Juist in achterstandswijken wordt vaker ingebroken. Voor je gevoel is het misschien geen logische keuze, maar toch is het wel te verklaren. In duurdere huizen hebben inbrekers een grotere kans op elektronische inbraakpreventie en waarschijnlijk hebben deze huizen ook betere sloten in deuren en ramen.

Een extra haakje op de achterdeur schrikt inbrekers af

Voor het veiligheidsgevoel kun je een extra haakje op de buitendeur plaatsen, maar beter kun je jouw huis beveiligen met maatregelen die ook van buitenaf herkenbaar zijn. Inbrekers herkennen  SKG goedgekeurde sloten. Ze komen het liefst zo eenvoudig mogelijk binnen. Hierbij richten ze zich op wat ze zien. Laat het vooral zien dat je goed met beveiliging bezig bent.

Desnoods hang je een dummy camera op.​

Een beveiligingscamera in huis is de oplossing

Beveiligingscamera’s die je bij het detecteren van bewegingen in huis een melding sturen op je telefoon zijn in opkomst. Maar ook hierbij geldt weer dat je dit van buitenaf niet ziet. Als je het doet voor het verkleinen van de kans op een inbraak, kun je beter aan de buitenkant van het huis een camera plaatsen. Desnoods hang je een dummy camera op. Deze zijn tegenwoordig niet meer van echt te onderscheiden.

Een buitenlampje buiten laten branden schrikt af

Natuurlijk heeft een buitenlampje ’s nachts aanlaten effect, maar laat liever een lampje in de woonkamer branden. Laat inbrekers denken dat er mogelijk nog iemand in de woonkamer zit. Het risico hierop is te groot, dus springen ze jouw huis wel over. Met de energiezuinige led-lampen blijven de kosten beperkt tot een paar euro per jaar.

Een inbraak wordt goed voorbereid

Vaak komt een inbraak voort uit een gelegenheid. Ze zien hun kans schoon omdat ze bijvoorbeeld toevallig een gelegenheid zien die ze niet aan zich voorbij kunnen laten gaan. In de keuken staat bijvoorbeeld nog een raam open. Door goed opletten kun je een inbraak vaak al voorkomen.

In de nacht slaan de inbrekers toe

Nee, dat klopt niet. Slechts 13 procent van de woninginbraken gebeurt in de nacht. Meer dan 60 procent van de gevallen gebeurt in de middag of de avonduren. Dus sluit ramen en deuren ook goed als je even met het hondje een rondje loopt of even naar de buurvrouw gaat.Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Klaas Kroezen

Over Klaas Kroezen

Sinds de oprichting van VerzekerVoordelig.nl in 1991 is onze algemeen directeur Klaas Kroezen zeer betrokken geweest bij het bedrijf. Klaas zorgt voor een streven binnen VerzekerVoordelig.nl dat gericht is op maximale service naar u als klant. Daarnaast houdt hij u graag op de hoogte van actuele onderwerpen omtrent verzekeringen. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties