×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Een nieuwe zorgverzekering: waar moet ik allemaal rekening mee houden?

Een nieuwe zorgverzekering: waar moet ik allemaal rekening mee houden?

zaterdag 17 december 2016 - door Martine Kroezen

Een nieuwe zorgverzekering: waar moet ik allemaal rekening mee houden?Bij het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering is het goed om een aantal zaken voor uzelf te bedenken. Wat is bijvoorbeeld uw zorgbehoefte voor 2017? Wilt u een aanvullende verzekering afsluiten? En wat voor eigen risico wenst u? In dit artikel geven wij uitleg zodat u deze en andere vragen zo goed mogelijk, voor uzelf, kunt beantwoorden. 

Uw verwachte zorgbehoefte in 2017

Bij het vergelijken van zorgverzekeringen voor 2017 is het verstandig om vooraf te bedenken welke zorg u nodig denkt te gaan hebben in 2017.  Denkt u bijvoorbeeld veel tandartszorg nodig te hebben of heeft u behoefte aan gesprekken met een psycholoog? Als u uw verwachte zorgbehoefte helder voor ogen heeft, kunt u hierbij een geschikte zorgverzekering gaan zoeken.

Het eigen risico

Het verplichte eigen risico voor de zorgverzekering bedraagt €385,-. Dit bedrag is het gedeelte van de zorgkosten dat u, als u zorgkosten heeft, per jaar zelf moet betalen. U kunt er zelf voor kiezen om dit eigen risico in stapjes van €100,- te verhogen. Hierbij geldt dat u maximaal voor een eigen risico van €885,- kunt kiezen.  Een hoger eigen risico betekent uiteraard een lagere premie. Houd er rekening mee dat sommige vormen van zorg, zoals zorg door een verloskundige of een bezoek aan de huisarts, uitgesloten zijn van het eigen risico.

Wat zit er in de basisverzekering?

Ieder jaar wordt door de overheid besloten welke zorg er door de basisverzekering vergoed wordt. Elke Nederlander is verplicht om ten minste zo’n basis zorgverzekering af te sluiten. De basisverzekering vergoed noodzakelijke en belangrijke zorg. Denk hierbij aan een bezoek aan de huisarts, medicijnen, een ziekenhuisopname en spoedeisende hulp.

Aanvullende zorg

Indien u denkt in 2017 van veel zorg gebruik te gaan maken, die niet vanuit de basisverzekering vergoed wordt, dan is het verstandig om hiervoor een aanvullende verzekering af te sluiten. U kunt ervoor kiezen om een aanvullende verzekering af te sluiten voor bijvoorbeeld, fysiotherapie, zwangerschap, tandarts en alternatieve geneeswijzen. Kijk wel uit dat u niet te veel gaat betalen. Wanneer u bijvoorbeeld verwacht alleen voor controles naar de tandarts te gaan in 2017, dan is een aanvullende tandartsverzekering niet nodig. Een aanvullende tandartsverzekering kost namelijk ongeveer €120,- per jaar en een controle ongeveer €25,- per keer.

Contracten met zorgaanbieder

In Nederland maken zorgverzekeraars en zorgaanbieders ieder jaar opnieuw afspraken met elkaar over de aangeboden behandelingen en de prijzen daarvan. Deze afspraken worden vastgelegd in een contract. Zorgverzekeraars hoeven niet met alle zorgaanbieders een contract te sluiten. Echter, zorgverzekeraar moeten er wel voor zorgen dat al hun verzekerden de zorg kunnen krijgen die zij nodig hebben. Sommige verzekeraars vergoeden alle zorg uit het basispakket bij alle aanbieders. Hiervoor kunt u het beste kiezen als u zeker wilt zijn bij elke zorgaanbieder terecht te kunnen.


Andere verzekeraars hebben niet met alle zorgaanbieders een contract. Bij zo'n verzekeraar kan het voorkomen dat u zorgkosten bij een niet gecontracteerde zorgverlener niet of slechts deels worden vergoed. Als u voor een verzekeraar kiest, die niet met alle aanbieders een contract heeft, is het goed om in de polisvoorwaarden na te gaan met welke zorgaanbieders de maatschappij precies een contract heeft.

Vergelijken

Het is verstandig om meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Op deze manier vindt u de voordeligste zorgverzekering die aan uw wensen voldoet. Op de website VerzekerVoordelig.nl kunt u gemakkelijk en snel zorgverzekeringen vergelijken. Bij vragen staat onze klantenservice u graag te woord.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties