×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Een inbreker heeft 20 seconden nodig om uw auto leeg te halen

Een inbreker heeft 20 seconden nodig om uw auto leeg te halen

maandag 17 april 2017 - door Manon Sijm

Een inbreker heeft 20 seconden nodig om uw auto leeg te halen

Per dag zijn gemiddeld 215 mensen slachtoffer van een autokraak. In de donkere maanden kan het aantal auto inbraken oplopen tot wel 250 tot 300 autokraken per dag. Een inbreker heeft slechts 20 seconden nodig om een auto te “kraken”. Om deze reden is het zeer moeilijk om de autokrakers op heterdaad te betrappen, waardoor zij ongestoord nieuwe slachtoffers kunnen maken. In welke regio’s de meeste auto-inbraken plaatsvinden, welke auto’s het vaakst worden gestolen en enkele tips ter preventie van inbraak en diefstal zijn te vinden in dit artikel.

Risicogevallen

Autokrakers zijn in alle gemeenten van Nederland actief, maar natuurlijk spannen de grote steden de kroon. U loopt respectievelijk het grootste risico om slachtoffer te worden van een auto-inbraak in de regio’s Utrecht, Amsterdam, Den Bosch, Eindhoven en Rotterdam. Bij diefstal van een auto speelt vooral het type auto mee. Hieronder vindt u welke auto’s het meest werden gestolen in 2016.
 

Top 10 meest gestolen auto’s in 2016:

 1. Volkswagen Golf (1212 keer)
 2. Volkswagen Polo (929 keer)
 3. BMW 3 Serie (352 keer)
 4. Opel Corsa (292 keer)
 5. Renault Clio (234 keer)
 6. Audi A4 (203 keer)
 7. Seat Ibiza (178 keer)
 8. BMW 1 Serie (146 keer)
 9. Audi A5 (144 keer)
 10. Seat Leon (128 keer)

Tips om een autokraak en diefstal te voorkomen

 • Laat geen geld, mobiele telefoons, laptops of andere waardevolle spullen achter in uw auto. Indien er geen andere optie is dan uw spullen in de auto te laten liggen, leg uw spullen dan buiten het zicht.
 • Zet ook de bluetooth-functie van eventuele apparatuur in de auto uit. Dieven kunnen anders vanaf buiten de auto zien dat er apparatuur in uw auto ligt.
 • Laat uw navigatiesysteem nooit in uw auto zitten en veeg ook de afdruk van de zuignap van het raam. Bij vermoeden dat het navigatiesysteem in de auto ligt, kan uw auto al opengebroken worden.
 • Zet uw handschoenenkastje open zodat mensen kunnen zien dat er niks waardevols in ligt.
 • Let goed op uw autosleutels. Laat ze nooit in uw jas achter als u deze ergens ophangt.
 • Parkeer uw auto op een bewaakte parkeerplaats of op een goed verplichte, drukbezochte plek.
 • Laat een goedgekeurd autoalarm monteren.
 • Zet uw stuur op het stuurslot, zodat dieven er niet met uw auto vandoor kunnen gaan.

Autoverzekering

Voorkomen is beter dan genezen. Toch is het een fijn gevoel dat uw auto verzekerd is bij een autokraak of diefstal. Indien u slechts WA verzekerd bent, kan de maatschappij niks voor u betekenen bij kraak of diefstal van uw auto. Zeker voor auto’s jonger dan 8 jaar is het verstandig om minimaal een beperkt casco verzekering af te sluiten. U bent hiermee verzekerd tegen inbraakschade aan de auto, diefstal van bezittingen die in de auto lagen en diefstal van de auto zelf. Vergelijk hier onze voordelige autoverzekeringen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties