×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Een extreme hagelbui: bent u verzekerd?

Een extreme hagelbui: bent u verzekerd?

woensdag 16 augustus 2017 - door Martine Kroezen

Een extreme hagelbui: bent u verzekerd? Afgelopen week werd Noord-Italië opgeschrikt door hevig noodweer. Het hagelde in het gebied hagelstenen zo groot als flinke knikkers. Veel Nederlanders die in Noord-Italië vakantievierden werden getroffen. Helaas komen dit soort extreme hagelbuien ook in Nederland voor. Afgelopen jaar nog zorgden hagelstenen zo groot als tennisballen in de provincies Limburg en Noord-Brabant voor miljoenen euro’s aan schade. Omdat de schade vaak groot is, is het goed te weten of en hoe u verzekerd bent voor hagelschade.

De autoverzekering

Een hagelbui kan fikse schade veroorzaken aan uw auto. Gelukkig kunt u zich verzekeren voor hagelschade. U moet hiervoor een autoverzekering met een WA + Beperkt Casco of een WA + Casco (Allrisk) dekking hebben afgesloten. Ook is het fijn om te weten dat u niet achteruit valt op de bonus/malus ladder wanneer u een hagelschade claimt. Uw schadevrije jaren blijven dus onveranderd. Wel moet u rekening houden met een eventueel door u gekozen eigen risico.

De caravanverzekering

Hagelschade is een van de meest voorkomende schades aan caravans. Een stevige hagelbui kan in korte tijd duizenden euro’s aan schade veroorzaken. Gelukkig kunt u ervoor kiezen om bij uw caravanverzekering hagelschade mee te verzekeren. Vooral als u naar een land in het zuiden van Europa op vakantie gaat, raden wij aan om dit zeker te doen. In dit gebied komen namelijk relatief veel hagelbuien voor.

De woonhuisverzekering

Flinke hagelstenen kunnen aanzienlijke schade aanrichten aan het dak van uw woonhuis. Vooral als uw huis dakramen heeft, loop u een risico. Gelukkig is hagelschade aan uw huis gedekt op de woonhuisverzekering. Houd er wel rekening mee dat verzekeraars vaak een verhoogd eigen risico rekenen voor hagelschade. Als een hagelbui schade heeft veroorzaakt aan uw huisraad, bijvoorbeeld uw tuinset, is de kans groot dat uw inboedelverzekeraar dit vergoedt. Indien u een huurder bent van een huis, kunt u eventuele hagelschade verhalen op de verhuurder.

Meld de schade zo snel mogelijk

Voor een snelle schadeafhandeling is het zaak om schades zo snel mogelijk bij ons te melden. Tevens raden wij aan om bij hagelschade altijd foto’s van de schade naar ons toe te sturen. Hierdoor verkleint u de kans op discussies over de toedracht of omvang van de hagelschade. Schades kunt u gemakkelijk en snel melden via uw eigen digitale polismap.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties