×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Een bootverzekering afsluiten: waar moet ik op letten?

Een bootverzekering afsluiten: waar moet ik op letten?

zaterdag 9 april 2016 - door Stefan Bakker

Een bootverzekering afsluiten: waar moet ik op letten?Het bezitten van een prachtige boot, daar heeft u altijd al van gedroomd. Nu is het moment eindelijk daar en heeft u de luxe om te investeren in de boot waar u al die tijd naar hebt gesnakt. Done deal! U bent uiteraard enorm enthousiast over de aankoop, terwijl er op dat moment ook andere zaken een rol gaan spelen. Gaat u bijvoorbeeld een bootverzekering afsluiten voor dit kostbare bezit? Waar gaat u deze bootverzekering afsluiten? Hoeveel gaat dit dan precies kosten? En hoe zit het dan met de voorwaarden van de bootverzekering?


Hoe wordt de premie van mijn bootverzekering bepaald?

Over het algemeen zijn er een aantal factoren die de premie van een bootverzekering bepalen. Deze factoren worden per verzekeraar anders geïnterpreteerd, hetgeen ervoor zorgt dat het afsluiten van een bepaald soort boot goedkoper is bij de ene verzekeraar dan bij de andere. Deze factoren zijn hieronder gecategoriseerd weergegeven.


De boot

 • Het soort boot (bijvoorbeeld een speedboot, kajuit zeiljacht/catamaran, open (motor)boot of rubberboot)

 • De lengte van de boot (in centimeters)

 • Het bouwjaar van de boot

 • De dagwaarde van de boot (deze is inclusief de motor, audiovisuele apparatuur, extra accessoires en bijzondere constructies)


De motor

 • Het soort motor (buitenboord motor, ingebouwde motor of geen motor)

 • Het totale vermogen van de motor(en) in pk

 • Brandstof  (benzine, diesel, LPG of elektrisch)


De dekking


Overig

 • Het aantal schadevrije jaren dat u heeft opgebouwd uit vorige bootverzekeringen

 • Eventueel lidmaatschap bij een watersportvereniging


Bovenstaande zaken worden opgevraagd tijdens het afsluiten van een bootverzekering. U kunt in de aanvraag daarnaast aangeven of u ongevallen en/of rechtsbijstand wilt meeverzekeren. Indien u een ongevallen opvarenden dekking afsluiten, ontvangt u een uitkering wanneer één of meerdere opvarenden blijvend invalide raken of overlijden na een ongeval. Rechtsbijstand biedt dekking bij het verhalen van schades op een tegenpartij.


Sluit u een bootverzekering met een WA + beperkt Casco of WA + Casco (Allrisk) dekking af? Dan kunt u eventueel kiezen om uw boottrailer mee te verzekeren


Waar moet u vooral op letten in de polisvoorwaarden van de bootverzekering?

Bij het vergelijken van bootverzekeringen is het belangrijk dat u, naast de verschillen in premie, ook de polisvoorwaarden goed analyseert. Hieronder staan 3 belangrijke polisvoorwaarden die u met extra aandacht kunt benaderen tijdens uw zoektocht.


 1. De bonus/malusladder

 2. Aan de hand van het schadeverleden berekent iedere verzekeraar een korting op de premie voor het volgende verzekeringsjaar. Met andere woorden, indien u een jaar schadevrij vaart bouwt u 1 schadevrij jaar op. Dit staat gelijk aan een korting op de premie van uw bootverzekering. De korting die verleend wordt bij schadevrije jaren verschilt echter per verzekeraar. Dit heeft uiteindelijk dus een invloed op de premie die u moet afdragen.


 3. De hoogte van de WA dekking

 4. Brengt u met uw boot schade toe aan anderen? Dan kunt u aansprakelijk worden gesteld. Afhankelijk van de aard van de schade kunnen deze kosten enorm hoog oplopen. Het is daarom belangrijk dat u bij het afsluiten van een bootverzekering ook let op het maximaal verzekerd bedrag per gebeurtenis.


 5. Eigen gebrek

 6. Dekkingen voor schade door eigen gebrek kunnen uiteenlopen. Eigen gebrek betreft een minderwaardige eigenschap van de verzekerde boot die bij soortgelijke boten niet hoort voor te komen. Denk hierbij aan een materiaalfout of een fout in de oorspronkelijke constructie, waardoor de boot niet meer geschikt is om bijvoorbeeld mee te varen.


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties