×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Een aanrijding: hoe dient u een schadeformulier in te vullen?

Een aanrijding: hoe dient u een schadeformulier in te vullen?

zaterdag 18 maart 2017 - door Martine Kroezen

Een aanrijding: hoe dient u een schadeformulier in te vullen? Als u schade aan uw auto heeft, is dit natuurlijk erg vervelend. Wij merken dat het voor veel mensen onduidelijk is of en hoe zij, na schade aan de auto, een schadeformulier moeten invullen. Echter, bij schade door een aanrijding met een ander voertuig, is het belangrijk dat u dit formulier zo snel en volledig mogelijk invult. Het zou immers zonde zijn als uw schade wordt afgewezen doordat het schadeformulier onjuist is ingevuld, of doordat de schadeafhandeling vertraging oploopt door het ontbreken van een schadeformulier.

Wanneer een schadeformulier invullen?

Het invullen van een schadeformulier is noodzakelijk wanneer u schade heeft die veroorzaakt is door een aanrijding met een ander voertuig. Bij een aanrijding zonder tegenpartij, diefstal van uw auto, inbraakschade, hagelschade, brandschade, stormschade of ruitschade is het invullen van een schadeformulier in principe niet noodzakelijk.

Het invullen van een schadeformulier

Het is belangrijk dat u bij een aanrijding met schade samen met de tegenpartij het schadeformulier invult. Een schadeformulier bestaat uit een origineel schadeformulier en een doordruk hiervan. Dit origineel en de doordruk kunnen uiteindelijk losgescheurd worden zodat beide partijen een volledig ingevuld schadeformulier mee naar huis kunnen nemen. Indien u gebruik maakt van een uitgeprint schadeformulier zal deze twee keer ingevuld moeten worden.

De voorzijde
De voorzijde van een schadeformulier bestaat uit de cijfers 1 tot en met 15. Bij elk van de cijfers wordt u gevraagd om samen met de tegenpartij gegevens te verstrekken. Op de voorzijde van het formulier bevinden zich een vak voor "voertuig A" en een vak voor "Voertuig B" die ingevuld moeten worden. Het is aan u en aan de tegenpartij om duidelijk af te stemmen wie het vak "voertuig A" en wie het vak "voertuig B" invult. Onder cijfer 9, die zich zowel in het vak voor voertuig A als B bevindt, dient de bestuurder van de auto ingevuld te worden. Let erop dat dit gaat om de bestuurder van het voertuig ten tijde van de aanrijding. Mocht een van de auto’s geparkeerd staan tijdens de aanrijding, dan kan voor deze auto geen bestuurder ingevuld worden. Wanneer alle informatie volledig en naar tevredenheid van beide partijen is ingevuld, is het belangrijk dat het formulier door beide partijen ondertekend wordt.

De achterzijde
Wij merken dat het invullen van de achterzijde nogal eens vergeten wordt. Het door u invullen van de achterzijde van het schadeformulier is belangrijk omdat het formulier hierdoor echt "uw" formulier wordt. Voor het invullen van de achterzijde is de tegenpartij niet nodig. Dit kan dus ook rustig thuis gedaan worden.

Belangrijke tips

  • Onderteken het schadeformulier NOOIT als u het niet eens bent met de gegevens die tegenpartij hierop heeft vermeld.
  • Maak foto’s van de situatie en de schade aan beide voertuigen.
  • Zoek getuigen en noteer hun gegevens.
  • Maakt foto’s van het ingevulde schadeformulier. Dit voor het geval dat het formulier niet bij ons aankomt.

Download hier een schadeformulier

Het is belangrijk om altijd een schadeformulier in uw auto te hebben liggen. Mocht u niet meer in bezit zijn van een schadeformulier, dan kunt u via onze website een online schadeformulier downloaden.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties