×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De zomervakantie is weer begonnen: welke reisverzekering kiest u?

De zomervakantie is weer begonnen: welke reisverzekering kiest u?

vrijdag 7 juli 2017 - door Martine Kroezen

De zomervakantie is weer begonnen: welke reisverzekering kiest u? Voor de regio Midden-Nederland is de schoolvakantie inmiddels begonnen. Dit betekent dat veel Nederlanders de komende weken weer op vakantie zullen gaan. Misschien gaat u zelf binnenkort ook wel op vakantie. Heeft u er al over nagedacht of u hiervoor ook een reisverzekering wil afsluiten? En wist u dat een doorlopende reisverzekering al snel voordeliger is dan een kortlopende reisverzekering?

Een reisverzekering

Een reisverzekering kunt u afsluiten als u verzekerd wilt zijn voor extra onvoorziene kosten die u tijdens een reis moet maken. Dit kunnen kosten voor diefstal van bijvoorbeeld bagage zijn, maar ook kosten die u maakt als u de reis onverwachts moet afbreken. Zelfs de kosten die gemaakt worden als u overlijdt tijdens een reis zijn gedekt, net als de kosten bij een ongeval of ziekte tijdens de vakantie. Dit soort kosten kunnen hoog oplopen. Als u tijdens uw vakantie niet het risico wil lopen verrast te worden met hoge kosten, kunt u een reisverzekering afsluiten.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een verzekering waarmee je één reis kunt verzekeren. De verzekering heeft een ingangsdatum; de datum van vertrek, en een einddatum; de datum van terugkomst.

Doorlopende reisverzekering

Met een doorlopende reisverzekering bent u het hele jaar door verzekerd. Als u meerdere keren per jaar op vakantie gaat, of af en toe weekendjes weg gaat, is dit bijvoorbeeld ook verzekerd. Bij een doorlopende reisverzekering wordt er wel een maximaal aantal dagen, dat u aaneengesloten in het buitenland mag verblijven, gerekend. Dit aantal dagen kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden.

Doorlopend is snel voordeliger

Het is vaak al snel voordeliger om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Om een richtlijn te geven is dit voor een alleenstaande voordeliger vanaf twee vakanties per jaar of bij één reis per jaar van minimaal 3 à 4 weken. Voor een stel is een doorlopende reisverzekering al voordeliger vanaf ongeveer drie weken vakantie per jaar. Voor een gezin is een doorlopende verzekering zelfs al voordeliger vanaf twee vakantieweken per jaar.

Reisverzekering afsluiten

Bij het aanvragen van een reisverzekering kunt u deze verzekering gemakkelijk afstemmen naar uw eigen wensen. Zo kunt u kiezen voor een dekking in alleen Nederland, Europa of een dekking voor de hele wereld. Ook kunt u kiezen of u bijvoorbeeld wintersport, medische kosten en een door u gekozen bedrag aan bagage wil meeverzekeren. Een doorlopende reisverzekering kunt u gemakkelijk en snel via onze website afsluiten.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties