×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De uitvaartverzekering: weet u wat de kosten van een graf zijn?

De uitvaartverzekering: weet u wat de kosten van een graf zijn?

zaterdag 29 april 2017 - door Martine Kroezen

De uitvaartverzekering: weet u wat de kosten van een graf zijn? De kosten voor een begrafenis zijn vaak hoger dan crematiekosten. Het feit dat er bij een begrafenis ook grafkosten moeten worden betaald, ligt hier voor een deel aan ten grondslag. Bij het afsluiten van een uitvaartverzekering dient u een verzekerd bedrag op te geven. Om dit bedrag te bepalen kan het handig zijn om te weten wat de grafkosten in uw gemeente zijn. Er moet rekening mee worden gehouden dat de grafkosten in de verschillende gemeentes van Nederland sterk verschillen.

Grote verschillen in grafkosten

De gemiddelde grafkosten in Nederland bedragen op dit moment 3110 euro. Maar deze kosten kunnen, per gemeente, soms duizenden euro’s verschillen. In de Randstad moet het meeste betaald worden, met als uitschieter de gemeente Leiderdorp. In deze gemeente bedragen de huurkosten voor een graf van 30 jaar namelijk maar liefst 7909 euro. Daarentegen moet voor een graf in de gemeente Jinstrum, voor dezelfde huurperiode, 646 euro betaald worden. Echter, de grafkosten kunnen ook binnen de gemeente sterk verschillen. Zo is het verschil tussen de grafkosten in de gemeente Utrecht tussen de duurste en de goedkoopste begraafplaats ongeveer 2000 euro.

Hoe worden de grafkosten bepaald?

Het is niet duidelijk hoe de grafkosten precies worden berekend. Wel is bekend dat grafkosten onder andere worden bepaald door het onderhoud dat het graf vergt en de grondprijs van een gemeente. De prijs voor een eigen graf is natuurlijk hoger dan een voor een algemeen graf. Beiden graven zijn geschikt voor meerdere personen, maar alleen bij een eigen graf kunt u zelf bepalen wie erin komen te liggen.

De uitvaartverzekering

Als u weinig of geen spaargeld heeft, kunt u een uitvaartverzekering afsluiten. Hiermee zorgt u ervoor dat u uw nabestaanden, na uw overlijden, niet met een grote financiële last opzadelt. Bij een begrafenis of crematie kunnen namelijk heel wat kosten komen kijken. Naast grafkosten betaalt u ook kosten voor bijvoorbeeld een uitvaartverzorger, een herdenkingsdienst, een kist, een rouwadvertentie en of kosten voor een grafsteen. Uitvaartverzekeringen kunt u gemakkelijk en snel via onze website vergelijken.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties