×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De ski-kriebels komen weer naar boven! Gaat u ook goed verzekerd op wintersport?

De ski-kriebels komen weer naar boven! Gaat u ook goed verzekerd op wintersport?

zaterdag 22 november 2014 - door Stefan Bakker

Verzekering op wintersport

Het lijkt misschien nog ver weg, maar de winter staat alweer voor de deur. Over ruim één week duikelen we alweer decembermaand in. Deze periode zorgt toch altijd weer voor wat kriebels. Niet alleen kijken we uit naar de leuke feestdagen die december biedt, ook breekt er weer een periode aan waarin we met z’n allen op wintersport gaan! U wilt natuurlijk onbezorgd gaan skiën of snowboarden zonder dat u op vakantie aan randzaken hoeft te denken. Ga daarom na of u goed verzekerd bent voordat u de piste op gaat!

Het mag dan wel de sportiefste vakantie van het jaar heten, skiën en snowboarden is toch niet ongevaarlijk. Tijdens uw wintersportvakantie loopt u extra risico’s en gebruikt u vaak dure ski- of snowboardspullen. Om dit goed te verzekeren, kunt u kiezen voor een wintersportdekking op uw doorlopende reisverzekering. De voorwaarden van uw doorlopende reisverzekering gelden dan ook tijdens de wintersport.

Voorbeeld berekening doorlopende reisverzekering met wintersportdekking

Wat krijgt u vergoed als uw wintersportvakantie ongewild abrupt beëindigd wordt?

Krijgt u tijdens uw wintersportvakantie een ongeval of wordt u plotseling ziek? En moet u hierdoor uw vakantie stoppen, of kunt u niet naar huis omdat u in het ziekenhuis ligt? Dan worden de onderstaande kosten voor u betaald:

  • De vergoeding van skipassen
  • De vergoeding van skiliften
  • De skihuur (inclusief skistokken en skischoenen)
  • De skilessen

Er wordt betaald als u de skipas, skilift, ski’s of skilessen niet heeft kunnen gebruiken. Moet u eerder naar huis terugkeren? Dan worden de kosten voor andere personen ook betaald die met u terugreizen en voor wie deze verzekering ook geldt. Voor meer informatie over de geldende voorwaarden ten aanzien van dit onderwerp kunt u een kijkje nemen in de polisvoorwaarden van de doorlopende reisverzekering.

Huurt u ski’s of neemt u uw eigen uitrusting mee?

Wanneer u skispullen huurt op vakantie en deze raken kwijt of beschadigd, dan kunt u dit bij VerzekerVoordelig.nl aangeven. Als u ski’s in het buitenland heeft gehuurd en u bent verzekerd tijdens uw wintersportvakantie, dan wordt het schadebedrag aan uw uitgekeerd. Neemt u uw eigen skispullen mee vanuit Nederland? Kies dan voor een goede dekkingsvariant met betrekking tot het verzekeren van uw bagage. Het is hierbij belangrijk dat u ‘uitgebreide sportuitrusting’ als aanvullende dekking meeverzekerd. Met deze dekking bent u verzekerd voor uw sportuitrusting tot maximaal €2.500,-. Deze dekking geldt als aanvullend op de dekking voor bagage.

Wat krijgt u vergoed bij een ongeval op uw wintersportvakantie?

De algemene dekking ongevallen op uw doorlopende reisverzekering biedt een uitkering bij een ongeval. Bij deze ongevallendekking wordt er een bedrag uitgekeerd bij zowel overlijden als blijvende invaliditeit van de verzekerde(n).
De dekking ‘wintersport’ op een doorlopende reisverzekering geeft tijdens uw wintersportvakantie geen vergoeding voor vervoer per helikopter of ‘banaan’ van de piste. Hiervoor dient u tijdens het afsluiten van de doorlopende reisverzekering ook de algemene dekking ‘medische kosten’ aanvinken. Aangezien uw zorgverzekering niet alle medische kosten in het buitenland vergoed, raden wij u aan de dekking ‘medische kosten’ mee te nemen op uw polis. Het deel van de medische kosten dat uw zorgverzekering niet vergoed, krijgt u wel vergoed als u een doorlopende reisverzekering afsluit met wintersportdekking en ‘medische kosten’. Tandartskosten en vergoeding van krukken en rolstoelen zijn bijvoorbeeld verzekerd onder deze aanvullende dekking, waarin de maximale uitkering afhankelijk is van de variant die u kiest (budget, comfort, premium).

Ga na of u goed verzekerd bent voor uw wintersportvakantie!

Met de doorlopende reisverzekering die u afsluit via VerzekerVoordelig.nl, gaat u onbezorgd op wintersport. Bij VerzekerVoordelig.nl sluit u al een aanvullende wintersportdekking af voor €0,54 per maand bovenop de algemene dekkingen voor uw doorlopende reisverzekering. Gaat u binnenkort op wintersport? Denk dan even aan uw doorlopende reisverzekering. Maak hiervoor snel een berekening op VerzekerVoordelig.nl en bekijk hoe voordelig een doorlopende reisverzekering voor u kan zijn!

Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u natuurlijk altijd contact opnemen met onze klantenservice (0228-511211). Wij helpen u graag.

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties