×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De lente komt eraan: tijd om uw motor weer rijklaar te maken!

De lente komt eraan: tijd om uw motor weer rijklaar te maken!

woensdag 16 maart 2016 - door Evert Korse

De lente komt eraan: tijd om uw motor weer rijklaar te maken!De winter loopt op zijn einde en de eerste tekenen van de lente zijn al zichtbaar. Dit betekent dat uw motor weer rijklaar gemaakt kan worden voor de komende zomerperiode. Tevens is dit een goed moment om eens na te gaan of u niet onnodig veel betaalt voor uw motorverzekering. Door te vergelijken kunt u doorgaans veel besparen op de premie van uw motorverzekering.

Bespaar door te vergelijken

Uit diverse vergelijkingen die wij op het internet hebben gemaakt blijkt dat de premies voor een motorverzekering bij de verschillende aanbieders behoorlijk uiteen kunnen lopen. Hieronder laten wij aan de hand van twee praktijkvoorbeelden aan u zien hoe hoog de premieverschillen tussen de verschillende aanbieders kunnen oplopen. Vergelijken blijkt meer dan de moeite waard te zijn.


Voorbeeld 1:

Als eerste voorbeeld nemen wij een 40-jarige man uit Bunnik met 5 schadevrije jaren die zijn Honda CBR Fireblade uit 2009 WA + Allrisk wilt verzekeren. Hiervoor betaalt hij bij VerzekerVoordelig.nl € 47,24 per maand. Voor eenzelfde dekking  betaalt deze persoon bij Interpolis € 114,56 per maand. Dit is ruim 240% duurder. Voor alleen een WA-dekking betaalt hij bij Centraal beheer € 16,49 per maand, terwijl hij bij VerzekerVoordelig.nl slechts €4,78 per maand kwijt is. Omgerekend is dit een verschil van ruim 340 procent!


Voorbeeld 2:

Als tweede voorbeeld nemen wij een twintig jarige vrouw uit Amsterdam die net haar A2 rijbewijs heeft behaald en nog geen schadevrije jaren heeft opgebouwd. Zij wilt haar Yamaha Xt 660 R uit 2005 WA verzekeren. Waar zij bij VerzekerVoordelig.nl voor € 9,90 per maand verzekerd is, betaalt zij bij de KNMV al € 15,32. Met een premie verschil van ruim 470 procent is de ANWB de duurste optie. Zij zou hier voor dezelfde verzekering namelijk maar liefst € 46,71 per maand betalen.


Winterstopdekking

Veel motorrijders laten hun motor gedurende de hele winter in de opslag staan en beginnen pas weer met rijden als de lente is aangebroken. Geldt hetzelfde voor u? Dan is het verstandig om een motorverzekering met winterstopdekking af te sluiten.


De winterstop die verzekeringsmaatschappijen hanteren loopt normaal gesproken van 15 december tot 1 maart. Als u kiest voor een motorverzekering met wintersportdekking, krijgt u bij ons 15 procent korting op uw jaarpremie. In de winterperiode dekt deze verzekering dan alleen schade die ontstaan is terwijl de motor in de stalling stond. U kunt dan bijvoorbeeld denken aan schade aan de motor als gevolg van een brand in de stalling. Schade ontstaan door het rijden met de motor, zoals schade door een botsing, wordt in de winterperiode niet gedekt.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Evert Korse

Over Evert Korse

Evert is al jarenlang werkzaam bij VerzekerVoordelig.nl en heeft als verzekeringsadviseur daarom ook een belangrijke taak binnen het bedrijf. Door zijn kennis en ervaring op het gebied van verzekeringen, weet hij situaties vaak snel in te schatten. Met het verspreiden van waardevolle informatie via zijn blogs, probeert Evert u een extra steun in de rug te bieden bij het afsluiten van de juiste verzekering. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties