×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De fietsverzekering: meer ongelukken door elektrische fietsen!

De fietsverzekering: meer ongelukken door elektrische fietsen!

maandag 16 april 2018 - door Martine Kroezen

De fietsverzekering: meer ongelukken door elektrische fietsenUit onderzoek van Veilig Verkeer Nederland (VVN) blijkt dat er steeds meer ongelukken gebeuren op de Nederlandse fietspaden. De explosieve toename van elektrische fietsen op deze fietspaden wordt hiervoor als oorzaak aangewezen.

Elektrische fiets

Een elektrische fiets, ook wel bekend als e-bike, is een fiets die trapondersteuning biedt door middel van een elektrische ondersteuningsmotor. Met een e-bike legt u met dezelfde inspanning een tweemaal zo grote afstand af. Deze comfortabele manier van fietsen heeft de afgelopen jaren daarom ook een gigantische groei doorgemaakt. Vandaag de dag zijn er zelfs maar liefst 1,9 miljoen elektrische fietsen in ons land en is één op de drie verkochte fietsen een elektrische.

Ongelukken

Door de grotere snelheidsverschillen op de fietspaden belandden er de afgelopen jaren jaarlijks maar liefst 65000 fietsers in het ziekenhuis. Met een e-bike kunnen relatief gemakkelijk hoge snelheden worden bereikt. Vooral voor ouderen, een doelgroep waarin de e-bike zeer populair is, wordt het onveiliger. Het reactievermogen en de fysieke conditie van deze groep is vaak al lager en de hogere snelheid maakt dat ouderen nóg sneller moeten reageren in het verkeer. Vanwege het grote aantal ongelukken is er in de afgelopen tijd een discussie ontstaan over de maximale snelheid van elektrische fietsen en of het verplichten van een helm een goed idee is.

Fietsverzekering

Het is natuurlijk belangrijk om alert te blijven en goed afstand te houden om zo een ongeluk te voorkomen. Helaas is het mogelijk dat u toch pech heeft en bij een ongeluk betrokken raakt. Naast letselschade, kan de schade aan uw e-bike hierbij hoog oplopen. Om u hiervoor te verzekeren, kunt u een fietsverzekering met dekking voor beschadiging en/of ongevallen afsluiten. Als uw fiets dan beschadigd raakt door bijvoorbeeld een val of een aanrijding, wordt dit vergoed. Wanneer u ervoor kiest om ook ongevallen te verzekeren dan wordt er een bepaald bedrag uitgekeerd bij blijvende invaliditeit of overlijden.
 

Wat vindt u van dit aritkel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

J wolf zegt: op 25-4-2018 om 08:44
Hoe snel kun je zijn om op grond van aannames ,dus geen feiten die wetenschappelijk vast gesteld zijn!!! Mensen gaan benaderen en stellingen voor leggen in de hoop dat ze wel de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt en dus weer een nieuwe verzekering af sluiten. Hoppa weer een melk koe er bij.