×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De autoverzekering: wat moet ik doen als ik mijn auto heb verkocht?

De autoverzekering: wat moet ik doen als ik mijn auto heb verkocht?

zaterdag 17 maart 2018 - door Martine Kroezen

De autoverzekering: wat moet ik doen als ik mijn auto heb verkocht?

Als u uw auto wilt verkopen dan kan dit een aantal vragen oproepen. Hoe zet u bijvoorbeeld uw autoverzekering stop? Komt er een andere auto voor in de plaatst? Hoe zit het met de schadevrije jaren? Een antwoord op deze vragen vindt u in dit artikel.

Kenteken afmelden

Als u een autokenteken op uw naam heeft staan, bent u verplicht hiervoor een autoverzekering te hebben afgesloten. Als u geen verzekering heeft voor uw auto dan riskeert u een boete van het RDW. Bij verkoop van uw auto moet u dus eerst u eerst het kenteken van de auto bij het RDW van uw naam af laten schrijven. Wanneer u dit doet, krijgt u van het RDW een vrijwaringsbewijs. Dit bewijs toont aan dat u niet langer eigenaar van de auto bent. Nadat wij van u een kopie van het vrijwaringsbewijs hebben ontvangen, kunnen wij de autoverzekering per vrijwaringsdatum beëindigen.

Opzeggen of schorsen

U kunt er ook voor kiezen om uw autoverzekering bij verkoop van uw auto niet op te zeggen maar op te schorten. Dit kunt u doen als u van plan bent om na verkoop redelijk snel weer een nieuwe auto te gaan kopen. Wanneer u een polis opschort, pauzeert u de verzekering als het ware en betaalt u dus ook geen premie meer. Het voordeel hiervan is dat u, wanneer u een nieuwe auto heeft, de polis makkelijk weer kunt activeren door de gegevens van de nieuwe auto aan ons door te geven. Ook betaalt u geen royementskosten.

Autoverzekering wijzigen

Wanneer u uw auto heeft verkocht en hier meteen weer een nieuwe auto voor in de plaats is gekomen dan kunt u deze wijziging telefonisch aan ons doorgeven. Wij zullen dan de oude auto uit de verzekering halen en voor u voor de nieuwe auto een nieuwe premieberekening maken.

Schadevrije jaren

Misschien heeft u schadevrije jaren opgebouwd op de autoverzekering die u beëindigt. Deze schadevrije jaren kunt u binnen drie jaar weer gebruiken voor een nieuwe autoverzekering. Na drie jaar vervallen de schadevrije jaren. Op de royementsverklaring van de autoverzekering die u beëindigd staat hoeveel schadevrije jaren u heeft opgebouwd. Dit document geldt ook als een bewijs voor de opgebouwde schadevrije jaren.
 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties