×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » De 5 meest gestelde vragen betreffende de zorgverzekering

De 5 meest gestelde vragen betreffende de zorgverzekering

woensdag 27 december 2017 - door Martine Kroezen

De 5 meest gestelde vragen betreffende de zorgverzekeringU heeft nog maar een aantal dagen de tijd om uw zorgverzekering te wijzigen. De afgelopen weken werden veel vragen gesteld betreffende de zorgverzekering. Wij hebben de 5 meest gestelde vragen voor u op een rijtje gezet.

1: Wat wordt uit het basispakket vergoed?

Onder het basispakket valt de meest noodzakelijke zorg. De overheid bepaalt ieder jaar welke zorg er uit de basiszorgverzekering vergoed moet worden en dit moet dan door alle zorgverzekeraars overgenomen worden. Echter, sommige verzekeraars hebben contracten met bepaalde zorgaanbieders. Als u dan besluit om van zorg gebruik te maken bij een niet gecontracteerde zorgaanbieder, kan het zijn dat deze zorg helemaal niet of slechts gedeeltelijk vergoedt wordt. Welke zorg er in 2018 precies onder het basispakket valt leest u hier.

2: Heb ik een aanvullende verzekering nodig?

Uit het basispakket wordt alleen noodzakelijke zorg vergoed. Naast dit basispakket kunt u verschillende aanvullende verzekeringen afsluiten voor bijvoorbeeld tandartskosten, brillen en lenzen of fysiotherapie. Verwacht u relatief weinig zorg nodig te hebben in 2018 dan kunt u ervoor kiezen geen aanvullende verzekering te nemen. Wilt u meer zekerheid en is het voordeliger voor u om iedere maand iets meer premie te betalen? Dan is kiezen voor een passende aanvullende zorgverzekering zeker een optie. Een uitgebreide uitleg van onze verzekeringen voor aanvullende zorg vindt u hier.

3: Hoe werkt het eigen risico precies?

De meeste zorgkosten die uit het basispakket vergoed kunnen worden, vallen onder het eigen risico. Het eigen risico is het bedrag dat u eerst zelf moet betalen voordat u zorgkosten uit het basispakket vergoed kan krijgen. Voor 2018 is het verplichte eigen risico vastgesteld op €385,-. Als u verwacht weinig zorgkosten te moeten claimen in 2018, kunt u voor een hoger eigen risico kiezen. Een hoger eigen risico zal namelijk een lagere premie tot gevolg hebben. Voor sommige vormen van zorg uit het basispakket, zoals een bezoek aan de huisarts, hoeft u overigens geen eigen risico te betalen. De precieze uitzonderingen op het eigen risico kunt u terugvinden in de polisvoorwaarden van uw zorgverzekering.

4:Hoe vraag ik een zorgverzekering voor mijn kind aan?

Kinderen tot 18 jaar moeten bijgeschreven worden op de polis van een van de ouders. Voor deze kinderen tot 18 jaar hoeft geen aparte premie betaald te worden. Let er wel op dat het verstandig is om het mee te laten verzekeren met de ouder met de meest uitgebreide dekking. Maar houdt er wel rekening mee dat u ook naar de verwachte zorgbehoeftes van uw kind kijkt, wanneer uw kind op uw zorgverzekering bijgeschreven wordt. De basisverzekering biedt bijvoorbeeld geen dekking voor orthodontie en kinderbrillen. De zorgbehoeftes van uw kind kunnen voor u een reden zijn om u aanvullend te verzekeren.

5: Hoe kan ik mijn oude zorgverzekering opzeggen?

VerzekerVoordelig.nl biedt een overstapservice aan. Door deze service is een overstap naar VerzekerVoordelig.nl geheel kosteloos en wordt u al het werk uit handen genomen.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties