×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Code rood: Ben ik verzekerd?

Code rood: Ben ik verzekerd?

zaterdag 23 januari 2016 - door Stefan Bakker

Code rood: Ben ik verzekerd?Code rood? Dan wordt er sterk geadviseerd om niet de weg op te gaan. Doet u dit wel, dan is dit uiteraard uw eigen verantwoordelijkheid. De kans op eventuele schades kan bij code rood omstandigheden namelijk flink toenemen, denk bijvoorbeeld aan de extreme gladheid van de afgelopen weken. Hoe worden deze omstandigheden door uw autoverzekeraar geïnterpreteerd gezien het feit dat de kans op schade toeneemt?


Roekeloos rijgedrag

Automobilisten die code rood negeren en toch de weg op gaan zouden zich volgens ingewijden sneller schuldig maken aan roekeloos rijgedrag. Roekeloos rijgedrag wordt beschreven als onverantwoord en gevaarlijk rijgedrag waarbij de kans op schades groter is. Het is een feit dat verzekeraars schade door roekeloos rijgedrag uitsluiten, maar code rood leidt natuurlijk niet direct tot roekeloos rijgedrag. Bent u dan verzekerd op het moment dat er code rood is uitgegeven in Nederland?


Code rood

Het antwoord is ja, uw auto is wel degelijk verzekerd tijdens code rood. Indien bestuurders hun rijgedrag en snelheid aanpassen tijdens gevaarlijke weersomstandigheden wordt er, op het moment dat de waarschuwing actief is, gewoon eenzelfde bedrag uitgekeerd bij eventuele schade. Code rood of niet, roekeloos rijgedrag is wettelijk moeilijk vast te stellen en wordt per situatie beoordeeld. In de polisvoorwaarden van een autoverzekering staat ook niet aangegeven dat uw auto bij code rood niet verzekerd is.


Pas uw rijstijl aan

Is het echter niet direct nodig om de weg op te gaan? Dan raden wij u aan om dit ook niet te doen. Besluit u - om welke reden dan ook - om toch de auto in te stappen, dan doet u er goed aan om uw rijstijl aan te passen. Wees extra alert, kijk ver vooruit, trek rustig op, houdt genoeg afstand en pas op met remmen. Alhoewel u natuurlijk nooit de intentie hebt om een schade te rijden, kunt u uzelf op momenten als deze wel lelijk in de vingers snijden.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Stefan - VerzekerVoordelig.nl zegt: op 30-1-2016 om 14:01
Hallo Jan, Die keuze is uiteindelijk uiteraard aan uzelf. Als de weersomstandigheden echter hetzelfde zijn als twee weken geleden, dan is het bijna onmogelijk om met goed fatsoen de weg op te gaan. Ongeacht het feit of u daadwerkelijk uitbetaalt krijgt is het toch verstandig een goede afweging te maken en te kiezen voor uw gezondheid. Mvg Stefan
Stefan - VerzekerVoordelig.nl zegt: op 30-1-2016 om 13:56
Hallo Max, Bedankt, ook een goed weekend toegewenst!;) Stefan
Jan zegt: op 30-1-2016 om 11:39
Dit is duidelijke taal.Hoop dus alleen als je wat krijgt er ook uitbetaald gaat worden,weet je geen enkele baas (met uzv de overheid)accepteert het als je belt en zegt sorry baas het is code rood ik ben er niet vandaag....of lopen een km of 15..
Max zegt: op 30-1-2016 om 10:57
Pardon, fin is iets anders dan fijn (typefout), ik bedoel ... fijn weekend .... Verbeter je deze 2 reactie even in 1 correcte alsjeblieft ? Merci !
Max zegt: op 30-1-2016 om 10:55
Nuttig Stefan! Merci! fin weekend voor jou en je collega's.