×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » CIS-registratie en uw autoverzekering

CIS-registratie en uw autoverzekering

woensdag 9 mei 2018 - door Martine Kroezen

CIS-registratie en uw autoverzekering

Stichting Informatie Systeem (CIS) is een organisatie die een landelijke database voor verzekeraars in beheer heeft. Door middel van deze database kunnen verzekeraars gegevens over hun klanten uitwisselen en bewaren. Aan de hand van de gegevens die zijn opgeslagen bij CIS over uw verzekeringsverleden, zouden verzekeraars kunnen besluiten om u niet te accepteren.

Verschillende soorten CIS-registraties

Er bestaan verschillende soorten “CIS-registraties”. Hieronder vindt u de belangrijkste:

  • Ontzegging van de rijbevoegdheid: Wanneer u een ontzegging van de rijbevoegdheid krijgt, wordt dit geregistreerd. Na vijf jaar worden de gegevens weer uit de database verwijderd.
  • Schademeldingen: In het informatiesysteem wordt ook geregistreerd of u bij schades betrokken bent geweest met uw auto. Hierbij wordt niet geregistreerd of u zelf schuldig was aan de schade of niet. Vijf jaar na de schade worden deze gegevens weer uit de database verwijderd.
  • Opzeggingen door verzekeringsmaatschappijen: Een verzekeraar kan zelf uw verzekering opzeggen als zij hier een goede reden toe heeft. Denk bijvoorbeeld aan premie die niet betaald wordt. Wanneer dit gebeurt krijgt u hierover een aantekeningen achter uw naam bij CIS, die ook weer vijf jaar blijft staan.
  • Negatieve schadevrije jaren: Als u negatieve schadevrije jaren heeft opgebouwd wordt dit ook geregistreerd bij CIS. Na 15 maanden worden deze gegevens weer verwijderd.
  • Zwarte lijst: Het komt ook voor dat mensen bij CIS op een zwarte lijst komen te staan. Hier kunnen zij op terecht komen door bijvoorbeeld verzekeringsfraude te plegen of verzekeraars op te lichten. Pas 8 jaar na de overtreding is verwijdering van deze zwarte lijst weer mogelijk.

De gevolgen

Verzekeraars gebruiken de gegevens uit de CIS database bij het beoordelen van nieuwe aanvragen. Op basis van de gegevens in de database zou een verzekeraar kunnen besluiten om een aanvraag voor een autoverzekering niet te accepteren. Voor iemand die geregistreerd staat vanwege het plegen van verzekeringfraude, is de kans bijvoorbeeld groot dat deze persoon niet geaccepteerd wordt. Overigens wordt in het CIS register alleen informatie opgeslagen met betrekking tot autoverzekeringen. Maar ook verzekeraars van andere soorten verzekeringen gebruiken de informatie van CIS bij het beoordelen van nieuwe aanvragen. 

CIS registratie en autoverzekering

Wanneer het blijkt dat wij vanwege een CIS-registratie geen verzekeraar kunnen vinden die u wilt accepteren, dan kunt u proberen een verzekering af te sluiten bij Rialto Verzekeringen. Deze verzekeraar is gespecialiseerd in het verzekeren van mensen met een hoger risico. Echter, de premie bij Rialto verzekeringen ligt vaak een stuk hoger dan de reguliere premies. 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties