×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Buiten Europa op vakantie? Zorgkosten niet langer in het basispakket!

Buiten Europa op vakantie? Zorgkosten niet langer in het basispakket!

zaterdag 17 oktober 2015 - door Stefan Bakker

Buiten Europa op vakantie? Zorgkosten niet langer in het basispakket!De medische kosten die mensen maken tijdens een vakantie buiten Europa zitten vanaf 1 januari 2017 niet meer in het basispakket van de zorgverzekering. Iedere Nederlander zal straks dus een aanvullende zorgverzekering of reisverzekering met dekking medische kosten moeten afsluiten indien zij tijdelijk buiten Europa verblijven. Dat is het gevolg van een wetsvoorstel van minister Edith Schippers van Volksgezondheid waar de ministerraad afgelopen vrijdag mee instemde.


Met de beperking van de zogenaamde werelddekking kan de overheid 60 miljoen euro per jaar gaan besparen. Deze beperking geldt echter niet voor mensen die voor hun werk in het buitenland verblijven. Ook is er een uitzondering wanneer iemand zorg nodig heeft die wel in het zorgpakket zit, maar die alleen buiten Europa verkrijgbaar is.


Aanvullende verzekering

Het kabinet geeft aan dat de medische kosten die worden gemaakt door Nederlanders buiten Europa niet collectief zullen worden betaald. Mensen die buiten Europa reizen zullen hiervoor een aanvullende zorgverzekering moeten afsluiten of een reisverzekering die medische kosten buiten Europa dekt.


Veel mensen die buiten Europa reizen hebben momenteel ook al een aanvullende dekking voor zorgkosten vanuit hun zorgverzekering of reisverzekering. Een deel van de kosten wordt nu ook nog vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hier komt dus echter een einde aan.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

VerzekerVoordelig.nl zegt: op 19-10-2015 om 14:51
Beste meneer/mevrouw van Haandel, Het vervallen van de dekking heeft alleen betrekking op de medische kosten 'buiten' Europa. Er is geen minimum van het aantal dagen dat je buiten Europa zou moeten verblijven. Wat betreft de zorg voor asielzoekers is dit geregeld in de Regeling Zorg Asielzoekers: http://www.rzasielzoekers.nl/
J.van Haandel zegt: op 17-10-2015 om 20:17
Geachte heer Bakker, even een paar vragen : 1. En hoe zit het dan met mensen in de grensstreek die daar even gaan tanken/winkelen (omdat het daar goedkoper is dan in NL...). Dat valt m.i. niet onder vakantie. 2. Bij welk aantal dagen legt de minister de grens v.w.b. het woord vakantie ? 3. Iets heel anders : hoe staat het met de verzekeringsplicht van alle asielzoekers in ons land? Wie betaalt die medische kosten dan ? M. vr. gr. J. van Haandel
Zorgverzekering berekenen