×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Bootdiefstal voorkomen met deze handige tips

Bootdiefstal voorkomen met deze handige tips

zondag 9 juli 2017 - door Manon Sijm

Bootdiefstal voorkomen met deze handige tips

Het vaarseizoen is weer begonnen! Helaas betekent dit ook dat er weer bootdieven actief zijn. In Nederland worden per jaar gemiddeld 1000 boten en 2000 buitenboordmotoren gestolen. Om de kans op diefstal zo klein mogelijk te maken, zijn er een aantal preventieve maatregelen die u kunt nemen. In dit artikel leest u hoe u het dieven zo moeilijk mogelijk maakt.

Tips ter preventie van diefstal

 • Maak de buitenboord motor aan uw boot vast met een goedgekeurd slot, of haal de motor van de boot af wanneer u deze lang niet gebruikt.
 • Leg ook de boot (indien mogelijk) vast met een goedgekeurd slot.
 • Zorg voor een goed hang- en sluitwerk bij de kajuitingang, zodat ook uw inboedel veilig is. Ook geldt natuurlijk: niets erin, niets eruit. Laat geen waardevolle spullen achter in uw boot.
 • Laat uw boot niet onafgesloten onbeheerd achter, ook niet voor heel even. Zorg ervoor dat er bij het aanleggen altijd iemand op de boot blijft of dat de boot in uw zicht ligt.
 • Stal uw boot in een afgesloten ruimte of beveiligde haven, bij voorkeur met cameratoezicht.
 • Als uw boot op een trailer staat, beveilig deze dan met een koppelingsslot of wielklem.
 • Zorg voor een aanvullend elektronisch beveiligingssysteem, bijvoorbeeld een alarmsysteem of vaartuigvolgsysteem.
 • Noteer uw gegevens in de boot, zodat de kopers van de gestolen boot op deze manier contact met u kunnen opnemen wanneer zij vermoeden dat er iets niet klopt.
 • Registreer uw boot en buitenboordmotor met een registratiekaart. Hierdoor wordt het terugvinden van uw boot na diefstal een stuk makkelijker. Het is dan ook belangrijk dat u een foto van de boot maakt, zodat mensen kunnen uitkijken naar uw boot.
 • Bel altijd 112 bij verdachte situaties en geef daarbij een duidelijk signalement door. Bel ook bij diefstal het alarmnummer. Indien u de gestolen boot zelf heeft opgespoord, ga hier nooit zelf op af maar bel ook dan het alarmnummer.

Bootverzekering

Als uw boot toch gestolen wordt is dit natuurlijk erg vervelend. Het is dan ook nuttig om minimaal een WA + beperkt casco verzekering af te sluiten. Zo weet u zeker dat u niet met lege handen staat wanneer uw boot gestolen wordt. U kunt via onze website een vergelijking maken tussen bootverzekeringen, zodat u zeker weet dat u niet teveel betaalt.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties

Reacties

Er zijn nog geen reacties