×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Blijf goed verzekerd, ook na een echtscheiding!

Blijf goed verzekerd, ook na een echtscheiding!

zaterdag 7 oktober 2017 - door Martine Kroezen

Blijf goed verzekerd, ook na een echtscheiding!Vandaag de dag loopt ongeveer één op de drie huwelijken uit op een echtscheiding. Een scheiding brengt vaak veel leed met zich mee en dikwijls ook een zware financiële last voor beide ex-partners. Bij een echtscheiding moet er veel geregeld worden, maar weet u hoe het zit met de verzekeringen?

Wijzigen verzekeringen

Na een scheiding kan het zijn dat een aantal verzekeringen niet meer nodig zijn. Een autoverzekering en/of opstalverzekering zijn bijvoorbeeld niet meer nodig als u geen huis en/of auto meer bezit. Deze verzekeringen moeten worden opgezegd als het huis of de auto verkocht is. Als dit niet het geval is, moeten de verzekeringen worden overgenomen door de partner die het huis en de auto in zijn bezit krijgt. Ook de waarde van de inboedelverzekering zal gewijzigd moeten worden. Bij een scheiding zal een deel van de inboedel namelijk hoogstwaarschijnlijk naar uw ex-partner gaan. Indien u gezamenlijk een aansprakelijkheidsverzekering heeft afgesloten, kan deze na een scheiding maar door één partner worden overgenomen. De andere partner kan een nieuwe aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.  

Nieuwe verzekeringen afsluiten

Na een echtscheiding heeft u waarschijnlijk ook nieuwe verzekeringen nodig. Indien u bijvoorbeeld een eigen huis koopt dan is het verstandig om hierbij een opstalverzekering af te sluiten. Het hebben van een inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering raden wij altijd aan. Controleer na een echtscheiding dus goed of u deze verzekeringen opnieuw wilt afsluiten.

De overlijdensrisicoverzekering

Veel partners sluiten een gezamenlijke overlijdensrisicoverzekering af. Na een scheiding zijn veel mensen geneigd om deze overlijdensrisicoverzekering op te zeggen. Echter, vaak is het verstandig om de verzekering aan te houden. Na een scheiding zijn ex-partners namelijk vaak nog wel financieel afhankelijk van elkaar. Dit komt doordat de kinderen bijvoorbeeld gezamenlijk opgevoed moeten worden of doordat het gezamenlijke gekochte huis nog niet is verkocht. Mocht een van de partners overlijden, kan hierdoor de financiële last voor de achterblijvende partner zeer groot worden. Deze financiële gevolgen kunnen worden opgevangen door de overlijdensrisicoverzekering.

De schadevrije jaren

Dikwijls is het mogelijk om bij een echtscheiding het aantal opgebouwde schadevrije jaren van voertuigen te verdelen tussen beide partners. Nadat het aan de maatschappij is doorgegeven, ontvangt de partner die de polis houdt een nieuwe polis met daarop de helft van de schade vrije jaren vermeld. De andere partner ontvangt een verklaring waaruit blijkt hoeveel schadevrije jaren hij of zij vanaf dat moment in het bezit heeft.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Martine Kroezen

Over Martine Kroezen

Martine laat zich binnen VerzekerVoordelig.nl gelden als een nieuw talent op het gebied van verzekeringen. Met haar enthousiasme en multifunctionaliteit vervult zij een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice. Net als alle andere mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Martine u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

Er zijn nog geen reacties