×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Binnenkort op VerzekerVoordelig.nl: zorgverzekeringen vergelijken

Binnenkort op VerzekerVoordelig.nl: zorgverzekeringen vergelijken

zaterdag 19 november 2016 - door Manon Sijm

Binnenkort op VerzekerVoordelig.nl: zorgverzekeringen vergelijkenHet einde van het jaar nadert, en dat betekent dat u weer een nieuwe zorgverzekering kan afsluiten voor het nieuwe jaar. Zoals te zien in deze tabel zijn de zorgpremies fors gestegen ten opzichte van de voorgaande jaren. Deze stijgingen lopen op tot wel 13,5% ten opzichte van dit jaar, en 17,4% ten opzichte van 2015.

Zorgverzekeringen vergelijken

Ondanks de premie stijging wilt u natuurlijk de meest voordelige verzekering afsluiten, die aansluit op uw wensen. Binnenkort kunt u via onze website gemakkelijk en snel zorgverzekeringen vergelijken. Het enige wat u hoeft te doen zijn uw basisgegevens invullen, zoals leeftijd en geslacht, en een keuze maken welke aanvullende dekkingen u belangrijk vindt. U zult direct een overzicht ontvangen met verzekeringen die aansluiten op uw wensen. Zo weet u zeker dat u niet te veel betaalt, en kunt u een zorgverzekering afsluiten die bij u past.

Tips voor het afsluiten van een zorgverzekering

Het afsluiten van de juiste zorgverzekering is niet gemakkelijk. Hier wat tips die u helpen bij het besparen op uw zorgverzekering:
 

  • Vergelijk ieder jaar de zorgverzekeringen. Als u niet overstapt van verzekering loopt uw oude verzekering gewoon door. Veel mensen nemen daardoor niet de moeite om opnieuw zorgverzekeringen te vergelijken. Zoals te zien in deze tabel verschilt de premiestijging sterk per jaar en verzekeraar. Zo kunt u het ene jaar voordelig verzekerd zijn, maar het volgende jaar ineens veel te veel betalen. Het is dus belangrijk om ieder jaar een vergelijking te maken.

  • Bepaal de criteria die voor u belangrijk zijn. Bij het afsluiten van een zorgverzekering is het belangrijk om te kijken naar wat voor u belangrijk is. Wanneer u bijvoorbeeld gebruik wilt maken van alternatieve geneeswijzen zult u hier een aanvullende verzekering voor moeten afsluiten. Ook is het natuurlijk zonde om verzekerd te zijn voor iets waar u geen gebruik van maakt.

  • Vergelijken kost tijd. Hoewel het vergelijken van zorgverzekeringen via onze website zeer eenvoudig is, is het toch belangrijk om de tijd te nemen bij het afsluiten van uw zorgverzekering. U wilt een verzekering die bij u past met een schappelijke premie, en dit kost nu eenmaal tijd.

Overstappen

Als u voor 1 januari 2017 overstapt op een andere zorgverzekering, dan zal uw oude verzekering automatisch worden opgezegd door uw nieuwe verzekeraar. Mocht u in januari nog willen overstappen, dan moet u wel zelf uw oude zorgverzekering hebben opgezegd voor 1 januari, anders loopt uw oude verzekering door in 2017. Als u uw oude verzekering heeft opgezegd voor 1 januari, dan heeft u tot 1 februari de tijd om een basisverzekering af te sluiten. Mocht u na 1 februari niet verzekerd zijn, dan riskeert u een boete. Let er ook op dat u geen betalingsachterstand heeft op uw huidige zorgverzekering. U kunt namelijk alleen overstappen van zorgverzekeraar als u aan uw premie heeft voldaan.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Reacties

Er zijn nog geen reacties