×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Bent u wel goed verzekerd tegen stormschade?

Bent u wel goed verzekerd tegen stormschade?

zaterdag 10 januari 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

In het hele land is er momenteel overlast door de harde wind en in de kustgebieden is windkracht 7 voorspeld. Er is door het KNMI code geel afgegeven voor alle provincies. Dit komt door de buienlijn die over Nederland trekt en gepaard gaat met zeer zware windstoten tot 120 kilometer per uur.


Een storm kunt u niet voorkomen, maar bij een voorspelling of aankondiging kunt u preventief te werk gaan. Hier een paar tips om schades te voorkomen:

  1. Berg losse spullen op, dit kan bijvoorbeeld emmers of lege potten zijn die schade kunnen aanrichten aan het huis.

  2. Zorg dat uw zonwering opgerold of ingeklapt is, check ook of deze nog goed bevestigd is.

  3. Als u bomen in uw achtertuin hebt staan let dan op losse en dode takken, deze kunnen afbreken en schade veroorzaken.

  4. Zet uw auto op een veilige plek, als u onder een boom parkeert is de kans groot dat er een losse tak op uw auto valt.

  5. Sluit alle deuren en ramen, zeker als u van huis gaat.

  6. En een van de belangrijkste: zorg dat u verzekerd bent.

Als uw woning tijdens de storm dan toch schade lijdt, zoals het losraken van uw dakbedekking, klimt u dan niet op het dak om deze goed te leggen. U kunt het beste wachten tot de storm over is, en bij grote schades wachten op de hulpverlening. Uw eigen veiligheid staat voorop. Als de storm voorbij is, kijk dan in en om uw woning of er schade is. Mocht dit ondanks al uw maatregelen toch het geval zijn, maak dan foto's die als bewijs kunnen dienen bij het eventueel claimen van de schade.

Waarvoor ben ik verzekerd?

Over een storm heeft u geen controle, maar over het verzekeren van eventuele gevolgen wel. U wilt niet dat u na een storm met ongedekte schade blijft zitten. U kunt kiezen voor een opstalverzekering. Hieronder worden alle onderdelen van uw woonhuis gerekend waarvoor sloop- of breekwerk nodig is om deze te verwijderen. Hierbij moet u denken aan de ramen, plafonds, deuren, muren en het dak. Ook schuttingen, tuinhekken, heggen en geplante bomen vallen  onder een opstalverzekering. Hetgeen binnenhuis wilt u natuurlijk ook graag verzekerd hebben, daarvoor heeft u een inboedelverzekering nodig.


Er is nogal eens verwarring wat er nu precies onder een inboedelverzekering valt en wat precies onder een opstalverzekering. Weet u bijvoorbeeld dat klik-laminaat bij uw inboedel hoort, terwijl een gelijmde houten vloer onder uw opstal valt? Bent u er niet zeker van wanneer u uw inboedel- of opstalverzekering moet aanspreken, dan zullen wij u een handje helpen. Op onze website vindt u namelijk een overzicht die u een inkijk geeft in discutabele woonhuisonderdelen en de verzekering die u bij eventuele schade aan kunt spreken.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties