×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Autoschade in de wasstraat: ben ik verzekerd?

Autoschade in de wasstraat: ben ik verzekerd?

maandag 2 mei 2016 - door Stefan Bakker

Autoschade in de wasstraat: ben ik verzekerd?De auto zelf wassen met de hand, of laten wassen in de wasstraat? Waar kiest u liever voor? Door het gemak en de snelheid waarmee u de klus kunt klaren in de wasstraat kiezen veel mensen voor de laatste optie. Maar is het wel slim om uw auto in de wasstraat te laten wassen?


Kans op schade

Alhoewel technieken in de carwash sterk verbeterd zijn in vergelijking tot een aantal jaar geleden, is het risico op schade nog steeds aanwezig. U zult niet de eerste zijn die een spiegel of antenne mist bij het uitrijden van de wasstraat. Als u de auto echter schadevrij de wasstraat in rijdt, verwacht u natuurlijk ook dat deze er weer schadevrij uit komt. Maar wat als dit niet het geval is? Kunt u dan het autowasbedrijf aansprakelijk stellen?


Eigen schuld

Om het wasproces van uw auto snel en gemakkelijk te laten verlopen volgt u de instructies op die worden gegeven als u de wasstraat in rijdt. Doet u dit niet en loopt uw auto schade op in de wasstraat? Of wordt u er van tevoren op gewezen dat uw auto niet geschikt is voor de wasstraat? Dan bent u zelf aansprakelijk voor de schade. Op dat moment bent u alleen verzekerd indien u een autoverzekering met WA+Casco (Allrisk) dekking hebt afgesloten.


Gebruik ik de wasstraat op eigen risico?

Heeft u de instructies van het personeel opgevolgd en heeft u tóch schade aan uw auto als deze de wasstraat uit komt? Dan kan er nogal wat discussie ontstaan. Het autowasbedrijf kan u namelijk wijzen op het feit dat het gebruik van de wasstraat op eigen risico is. Maar komt het autowasbedrijf hier dan zo makkelijk vanaf? Het is antwoord is nee. Een bordje met Gebruik op eigen risico zult u nooit aantreffen bij carwash bedrijven die bij de BOVAG zijn aangesloten. Wasstraten die zijn aangesloten bij de BOVAG hanteren algemene voorwaarden waarin duidelijk staat beschreven wat de verantwoordelijkheden zijn van beide partijen. Tenzij de klant zelf schuldig is aan de autoschade, wordt tot een maximumbedrag van ongeveer €4500 aan schade vergoedt.


Ik heb schade.. en nu?

Indien u vermoedt dat uw auto schade heeft opgelopen in de wasstraat, dan meldt u dit direct aan de beheerder van de carwash. Het is uiteraard belangrijk dat u met bewijs komt dat aantoont dat de schade daadwerkelijk door de wasstraat is veroorzaakt. Naast het informeren van de beheerder dient u de schade daarom meteen vast te leggen door het maken van foto’s. Vul daarnaast, samen met het personeel van het autowasbedrijf, een schadeformulier in en verzamel getuigen indien mogelijk. Ten slotte helpt een rechtsbijstandverzekering natuurlijk bij het verhalen van de schade.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Joep zegt: op 20-1-2017 om 00:46
Mooi kut autowasstraat Ik kreeg allemaal spinnen in mijn lak Nu ben ik er niet voor verzekerd Jammer