×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Alternatieve geneeswijzen: hoe ben ik verzekerd?

Alternatieve geneeswijzen: hoe ben ik verzekerd?

zaterdag 12 december 2015 - door Machteld Jansen Verplanke

Alternatieve geneeswijzen: hoe ben ik verzekerd?Het gebruik van alternatieve geneeswijzen wint aan populariteit de laatste jaren. Nederlanders brengen steeds vaker een bezoek aan de acupuncturist, homeopathisch arts of Shiatsu-therapeut.  Alternatieve geneeswijzen worden niet vergoed vanuit de basisverzekering, maar u kunt zich hier wel aanvullend voor verzekeren. Bent u op zoek naar een zorgverzekering die alternatieve geneeswijzen vergoedt? Dan zal ik u een beetje op weg helpen.


Aanvullende zorgverzekering afsluiten

Wanneer u gebruik maakt van alternatieve of complementaire geneeswijzen worden deze kosten niet vergoed vanuit uw basisverzekering. Een behandeling op basis van deze technieken kost al snel zo’n 50 euro per uur, dus het zou fijn zijn als u deze kosten aan uw zorgverzekeraar kunt afdragen. Hiervoor dient u een aanvullende zorgverzekering af te sluiten waarin een vergoeding voor alternatieve geneeswijzen of geneesmiddelen is opgenomen.


Waar dien ik op te letten?

Waar dient u op te letten bij het afsluiten van een aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen? De premie, het vergoedingspercentage, de maximale vergoeding en het eventuele limiet per dag/limiet per behandeling. Soms is er ook sprake van een maximale vergoeding per jaar. Vaak geldt de vergoeding voor alle alternatieve geneeswijzen samen. Wanneer u gebruikt heeft gemaakt van de chiropractor en homeopaat, wordt dat bij elkaar opgeteld onder één vergoeding.


Aantal voorbeelden van alternatieve geneeswijzen:


  • Acupunctuur
  • Halotherapie
  • Homeopathie
  • Natuurgeneeskunde
  • Chiropractie
  • Mesologie
  • Shiatsu therapie

Voorwaarden

Besteed daarnaast wat extra aandacht aan de voorwaarden van de zorgverzekering. Niet alle zorgverzekeraars vergoeden alle alternatieve geneeswijzen. Een voorwaarde die zorgverzekeraars stellen is dat een alternatieve arts/therapeut aangesloten moet zijn bij een beroepsverening. Deze arts of therapeut moet erkend worden door de zorgverzekeraar om de kosten van een behandeling te kunnen vergoeden.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Machteld als schrijver

Over Machteld Jansen Verplanke

Machteld houdt zich voornamelijk bezig met ondersteunend werk binnen de klantenservice bij VerzekerVoordelig.nl. Als enthousiaste jongeling bekommert Machteld zich met name op het op orde brengen van papierwerk. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Machteld u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Zorgverzekering berekenen