×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel handig!

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel handig!

maandag 8 mei 2017 - door Manon Sijm

Aansprakelijkheidsverzekering: niet verplicht, wel handig!

In Nederland bent u als particulier niet wettelijk verplicht om een aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten. Toch is het wel verstandig om dit te doen; een ongeluk zit in een klein hoekje. De schade kan oplopen tot honderdduizenden euro’s wanneer iemand per ongeluk door uw toedoen invalide raakt. Zonder aansprakelijkheidsverzekering moet u zelf opdraaien voor de kosten. De premie van een aansprakelijkheidsverzekering is relatief laag, terwijl de zekerheid zeer hoog is.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering dekt onder andere de materiële schade die u per ongeluk aan een ander toebrengt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het laten vallen van de mobiele telefoon van uw vriendin, het morsen van wijn over het nieuwe shirt van uw gesprekspartner of het omstoten van de antieke vaas van uw oma. Zonder aansprakelijkheidsverzekering zult u deze schade zelf moeten betalen.

Naast materiële schade is ook immateriële schade en letselschade gedekt. Voorwaarde is wel dat het slachtoffer zich niet bewust was van het feit dat hij een risico liep, en dat de schade niet met opzet is toegebracht. In de meeste gevallen dekt de zorgverzekeraar van het slachtoffer de medische kosten, maar het slachtoffer kan u ook aansprakelijk stellen voor de schade. In dat geval moet u de medische kosten betalen.

De meeste particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen dekken kosten tot een bedrag van €1.250.000 of €2.500.000, en hebben in veel gevallen geen eigen risico.

Soorten aansprakelijkheidsverzekeringen

Er zijn twee soorten particuliere aansprakelijkheidsverzekeringen: alleenstaandendekking en gezinsdekking. Met een aansprakelijkheidsverzekering voor alleenstaanden is de schade veroorzaakt door u, uw huisdieren en logés gedekt. Een aansprakelijkheidsverzekering met gezinsdekking biedt dekking voor schade veroorzaakt door u, uw partner, uw kinderen (ook wanneer zij voor studie uitwonend zijn), andere inwonende familie, huispersoneel, uw huisdieren en logés.

Wat dekt een aansprakelijkheidsverzekering niet?

U kunt niet alle schade die u heeft aangericht verhalen bij de verzekeraar. Wanneer u als toeschouwer aan de zijlijn staat van een voetbalwedstrijd en uw bril wordt van uw hoofd geschoten, zal de aansprakelijkheidsverzekering van de voetballer dit niet vergoeden. U wist immers dat dit zou kunnen gebeuren, en heeft er zelf voor gekozen om met dit risico akkoord te gaan.

Wanneer u een vriendendienst verricht, zoals klussen of verhuizen, en u maakt iets kapot bent u hier ook niet voor aansprakelijk. U helpt uw vriend op zijn eigen risico. Ook zijn gehuurde of geleende spullen niet gedekt onder uw aansprakelijkheidsverzekering, omdat het voorwerp van een ander op dat moment tijdelijk uw bezit is. Toch zijn er steeds meer verzekeraars die schade aangericht tijdens een vriendendienst of schade aan een geleend voorwerp dekken; u voelt zich, ondanks dat u niet aansprakelijk bent, toch schuldig en wil de schade waarschijnlijk ook vergoeden.

Verder is schade veroorzaakt met een voer- of vaartuig ook niet gedekt onder uw particuliere aansprakelijkheidsverzekering. U zult per voer- of vaartuig een aansprakelijkheidsverzekering moeten afsluiten. Dit is verplicht voor alle gemotoriseerde voertuigen. Schade veroorzaakt onder invloed van alcohol of drugs is ook niet gedekt.

Aansprakelijkheidsverzekeringen vergelijken

Vergelijk gemakkelijk en vrijblijvend aansprakelijkheidsverzekeringen via onze website. Wanneer u een aansprakelijkehidsverzekering afsluit via VerzekerVoordelig.nl krijgt u 10% korting boven op onze scherpe premies!


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Manon Sijm

Over Manon Sijm

Als enthousiaste jongeling is Manon een goede aanvulling voor het team van VerzekerVoordelig.nl. Manon is breed inzetbaar. Ze heeft namelijk een belangrijke rol binnen het team van de klantenservice maar weet ook veel over computers. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Manon u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien. Lees verder

Reacties

zegt: op 8-12-2017 om 04:57
That is some inspirational stuff. Never knew that opinions could be this varied. Be certain to keep writing. aedfcedgbgea