×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 8 tips om schade te voorkomen tijdens de jaarwisseling

8 tips om schade te voorkomen tijdens de jaarwisseling

woensdag 24 december 2014 - door Stefan Bakker

VerzekerVoordelig.nl wenst u fijne feestdagen en een voorspoedig 2015!Het nieuwe jaar staat voor de deur en er wordt, zoals altijd, weer flink uitgepakt om dit te vieren. We brengen oudejaarsavond door met familie en vrienden, waarbij de traditionele versnaperingen en oudejaarsconferences ook niet uit beeld verdwenen zijn. En dan is er nog het meest kenmerkende feit waar iedereen naar uit kijkt: we knallen het nieuwe jaar in met een hele lading vuurwerk, aangevuld met een gezond glaasje champagne.

Natuurlijk enorm leuk en gezellig allemaal, maar ieder jaar ondervinden we weer dat de hoeveelheid schade na deze feestelijke nacht enorme proporties aanneemt. Het afgestoken vuurwerk zorgt voor schade aan huizen, inboedels en auto’s. Een omgevallen vuurwerkpot of sterretjes die te dicht bij de gordijnen worden gehouden, zijn kleine dingen die grote schades kunnen veroorzaken. U kunt gelukkig genoeg maatregelen treffen om deze akelige schades te voorkomen. Wij helpen u hierin graag. Hieronder vindt u een aantal tips die u zullen helpen om oud en nieuw schadeloos door te komen.

  1. Parkeer uw auto op een veilige plek waar de kans op schade zo klein mogelijk is.
  2. Sluit uw brievenbus goed af, aangezien sommige mensen het schijnbaar leuk vinden om vuurwerk door de brievenbus te gooien.
  3. Gebruik een aansteeklont bij het afsteken van vuurwerk in plaats van lucifers of aanstekers.  
  4. Sluit uw woning goed af en voorkom inbraak als u bijvoorbeeld op bezoek gaat bij familie of vrienden tijdens oud en nieuw.
  5. U steekt al uw vuurwerk natuurlijk buiten af. Ook sterretjes.
  6. Zorg ervoor dat vuurwerk op een veilige plek is opgeborgen, zodat het niet in aanraking komt met vuur of hitte.
  7. Zet siervuurwerk stevig neer op een veilige plaats en op een vlakke ondergrond, waarmee u voorkomt dat vuurwerk de verkeerde richting op vliegt.
  8. Blaas brandende kaarsen uit indien u de woonkamer verlaat tijdens de jaarwisseling.

Natuurlijk kunnen we lang niet alle schade voorkomen, maar er is een hoop ruimte voor verbetering. Hierboven vindt u een aantal vooraanstaande tips om schade tijdens de jaarwisseling te voorkomen, al zijn er nog meer gevaren waar u rekening mee zult moet houden. Houdt er bijvoorbeeld ook rekening mee dat de viering van oud en nieuw voor een groot aantal mensen al eerder begint met het afsteken van met name illegaal vuurwerk.

Het vieren van oud en nieuw is iets waar iedereen naar uit kijkt, maar het brengt nu eenmaal grote risico’s met zich mee. Kijk daarom ook of u goed verzekerd bent voor de meest voorkomende schades. U kunt hierbij denken aan een inboedelverzekering, opstalverzekering en autoverzekering.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties