×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 8 tips om auto-inbraak te voorkomen in de winter

8 tips om auto-inbraak te voorkomen in de winter

zaterdag 1 november 2014 - door Stefan Bakker

Auto-inbraak

De temperaturen zijn dan nog wel aan de hoge kant, maar schijn bedriegt. Het is namelijk alweer november. Een maand waarin we vaak de eerste sneeuwvlokken al te zien krijgen. Deze ontwikkeling zou mensen toch wel een beetje van de straat moeten houden. Door de erbarmelijke omstandigheden buiten, blijven we in deze donkere dagen het liefst toch lekker binnen. Dit zorgt er echter voor dat dieven hun kans schoon zien. Uit onderzoek blijkt dat in er in de wintermaanden veel meer auto’s opengebroken worden dan in de rest van het jaar. Dieven slaan liefst 20 procent vaker toe tussen november en maart dan in de rest van het jaar.

Vooral de lange, donkere winternachten geven dieven vaker de kans om ongezien een auto open te breken. Dit blijkt uit onderzoek van Carglass op basis van statistieken van de afgelopen 10 jaar. Daarnaast maken dieven gebruik van allerlei tools om te kijken of er waardevolle spullen in de auto liggen. Criminelen maken bijvoorbeeld gebruik van bluetooth om te kijken of er telefoons, laptops of tablets in de auto liggen. Ook kunnen zij soms met een speciale ontvanger het signaal van de draadloze deurvergrendeling opvangen, waarna zij zonder de auto open te breken het slot kunnen openen.

Vele auto’s worden met name gestolen om de inhoud en niet om de auto op zich, blijkt uit onderzoek. Dit houdt niet in dat de auto ergens leeg wordt achtergelaten, maar deze wordt doorverkocht aan anderen. De kans dat uw auto wordt opengebroken is het grootst in Noord-Holland, gevolgd door Utrecht en Zuid-Holland. In Zeeland, Drenthe en Friesland is die kans het laagst. Vorig jaar zijn door de glasschadespecialist 95.000 auto-inbraken geregistreerd.

Handige tips om autodiefstal te voorkomen

Hoe kunt u er nu voor zorgen dat u de kans op een auto-inbraak zo klein mogelijk maakt? Wij geven u een aantal handige tips waarmee u autodiefstal kunt voorkomen.

  1. De eerste tip spreekt nogal voor zich. Neem altijd uw autosleutels mee. Ook wanneer u maar ‘even’ uitstapt.

  2. Controleer natuurlijk altijd of uw ramen gesloten zijn en of uw deuren goed op slot zitten.

  3. Draai uw wielen in de richting van de stoeprand als u de auto aan het parkeren bent en zet uw stuurslot op. Op deze manier wordt het dieven moeilijker gemaakt om weg te kunnen rijden met de auto.

  4. Parkeer de auto in het zicht, zodat u een oogje in het zeil kunt houden.

  5. Schaf extra beveiliging aan in de vorm van startonderbreker, een stuurklem, een volgsysteem of een elektronisch alarmsystem. Een startonderbreker is een elektrisch systeem dat de brandstofvoorziening en startmotor blokkeert zodra de auto wordt gestart door iets anders dan de originele sleutel. Met een volgsysteem kan uw auto met behulp van een GPS volgsysteem snel worden teruggevonden bij eventuele diefstal. Een alarmsysteem geeft een geluidssignaal of zodra iemand de auto aanraakt.

  6. Laat het kenteken in de autoruiten graveren. Hierdoor is het glas niet meer verhandelbaar en dit maakt het minder aantrekkelijk om de auto te stelen.

  7. Controleer altijd regelmatig of u nog in het bezit bent van uw autosleutels. Door startonderbrekers zijn originele sleutels gewild bij autodieven.

  8. Ten slotte dient u er natuurlijk voor te zorgen dat uw autosleutels in uw huis op een niet zichtbare plek worden opgeborgen.

Bent u goed verzekerd?

Wees altijd alert en onderschat de brutaliteit en slimmigheden van criminelen niet. Vaak is onwetendheid en gemakzucht namelijk de aanleiding dat iemand met een auto-inbraak geconfronteerd wordt. Bovenstaande tips kunnen u grotendeels helpen om een auto-inbraak te voorkomen. Dit risico is echter niet helemaal uitgesloten. Het is daarom van belang dat u een goede autoverzekering af sluit die u onder meer dekt tegen diefstal. Met behulp van bovenstaande tips die auto-inbraak tegengaan en een goede autoverzekering kunt u met een onbezorgd gevoel de winter in!

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties