×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 6x besparen op mijn zorgverzekering, hoe doe ik dat?

6x besparen op mijn zorgverzekering, hoe doe ik dat?

maandag 28 december 2015 - door Stefan Bakker

De zorgverzekering is vaak een grote kostenpost. Gelukkig kunt u toch eenvoudig besparen op deze verzekering. Wij hebben een aantal van deze besparingspunten voor u op een rij gezet. Loop deze punten een keer af en bespaar flink!   


 1. De zorgtoeslag

  U kunt zorgtoeslag aanvragen indien u een Nederlandse basisverzekering heeft, ouder bent dan 18 jaar en een inkomen genereerd dat niet hoger is dan de inkomensgrens. Het komt vaak voor dat mensen geen zorgtoeslag aanvragen omdat zij denken dat zij op basis van het verdiende bruto-inkomen niet in aanmerking komen voor de toeslag. De zorgtoeslag wordt echter bepaald aan de hand van een toetsingsinkomen waarbij de hypotheekrente wordt afgetrokken. Misschien heeft u dus wel recht op zorgtoeslag zonder dat u het zelf weet.

 2. Het eigen risico

  Verwacht u het komende jaar weinig zorgkosten? Dan kunt u op uw zorgverzekering besparen door uw eigen risico te verhogen. In 2016 geldt er een verplicht eigen risico van 385 euro. Daarnaast kunt u zelf voor een vrijwillig eigen risico kiezen variërend van 485 tot 885 euro. Indien u kiest voor een hoog vrijwillig eigen risico, dan krijgt u ook veel premiekorting van de zorgverzekeraar. U moet zich uiteraard wel realiseren dat zorgkosten soms onverwacht komen en hoog kunnen oplopen.

 3. Aanvullende verzekering

  Het is verstandig om goed af te wegen of u een aanvullende dekking voor de zorgverzekering neemt of niet. Het is goed om de kosten van een behandeling en de kosten van de premie met elkaar te vergelijken. De premiekosten van de goedkoopste tandartsverzekering zijn bijvoorbeeld een stuk hoger dan de kosten van 2 consulten per jaar.

 4. Per jaar betalen

  U kunt ervoor kiezen om de zorgverzekeringspremie per maand, kwartaal of jaar te betalen. Betaalt u de premie per jaar? Dan krijgt u korting op de premie. Door deze korting kunt u tot wel 50 euro per jaar besparen. Het nadeel is wel dat u een groot bedrag in een keer moet betalen.

 5. Dubbel verzekerd?

  Veel mensen zijn dubbel verzekerd omdat ze zowel een doorlopende reisverzekering als een basisverzekering voor zorg hebben. De basisverzekering vergoed medische kosten in het buitenland tot het Nederlands tarief. Als u op vakantie gaat naar een land waar Nederlandse tarieven gelden en alleen verzekerd wilt zijn voor medische kosten is een doorlopende reisverzekering overbodig. De zorgverzekering dekt deze kosten namelijk ook al.

 6. Zorgverzekering afsluiten via internet

  Verzekeraars die alleen via internet werken kunnen vaak een lagere premie rekenen dan andere verzekeraars. Het is daarom vaak verstand om te kiezen voor een internetverzekeraar. VerzekerVoordelig.nl is hier een mooi voorbeeld van.


Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!


Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties
Zorgverzekering berekenen