×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 6 tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

6 tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

zaterdag 6 december 2014 - door Stefan Bakker

Woninginbraak komt helaas regelmatig voor. Het gevoel dat er vreemden in uw huis zijn geweest met onvriendelijke gedachten geeft natuurlijk geen goed gevoel. Inbrekers hebben aan uw bezittingen gezeten en hebben wellicht waardevolle spullen meegenomen. Wat kunt u voor maatregelen treffen om de kans op een woninginbraak zo klein mogelijk te maken? Feit is dat inbrekers vaak voor een snelle buit gaan. Hoe langer inbrekers bezig zijn om een huis binnen te komen, hoe groter de kans is dat zij er zonder succes vandoor gaan. Vanuit deze kennis geven wij u enkele tips waarmee u de kans op een inbraak kunt verkleinen.

Volgens de politie zijn er diverse methoden die inbrekers vaak gebruiken om een huis binnen te komen:

 • Een deur of een raam intrappen

 • Cilinder van het deurslot afbreken

 • Hengelen met bijvoorbeeld een ‘kleerhangertje’ via de brievenbus om de deur te openen

 • Een gat boren om de deur of het raam te openen

 • De zogenaamde ‘babbeltruc’ waarmee inbrekers met een smoesje uw huis in kunnen komen

 • Inbrekers kunnen via een openstaande deur of raam naar binnen sluipen

 • ‘Flipperen’, met behulp van een pasje het slot tussen de deur en het kozijn indrukken en openen

 • Inbrekers gebruiken ook wel diverse soorten gereedschap om naar binnen te komen

Het blijkt vaak dat het inbrekers weinig werk kost om in een woning te komen. Simpele dingen worden door bewoners van een huis meestal vergeten. Doet u bijvoorbeeld altijd de deur op slot wanneer u ‘even’ weg bent? Ook al bent u maar kort van huis, zorg er altijd voor dat de boel op slot zit. Inbraken vinden namelijk vaak op dit soort momenten plaats.

Hoe kunt u de kans van inbraak verkleinen?

 • Draai de deur op slot als u weggaat. Wanneer u de voordeur alleen maar dichtgooit, kan het sluit met behulp van ‘flipperen’ redelijk gemakkelijk geopend worden. Met een pasje kan het slot tussen de deur en het kozijn namelijk geopend worden.

 • Zorg ervoor dat uw huis een bewoonde indruk maakt. Als u niet aanwezig bent in uw huis, voor korte of langere periode, zorg dat het huis er bewoond uitziet. Dit kunt u doen door lampen met timers, zowel binnen als buiten.

 • Laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen.

 • Bekijk uw situatie rond het huis, kunnen inbrekers makkelijk via de eerste verdieping binnenkomen doormiddel van een aanbouw, losstaande vuilcontainers of schutting.

 • Sluit alle ramen op het moment dat u weggaat. Let op de kleine raampjes, een kleine opening geeft al een kans tot inbreken. Zorg dat ook de ramen goede sloten hebben.

 • Vermeld niet op de social media dat u op vakantie bent

De kans op een inbraak is natuurlijk nooit helemaal uit te sluiten. Inbrekers worden daarnaast steeds gespecialiseerder. Daarom is het belangrijk om goede sloten en een goed beveiligingssysteem te hebben.

Als het inbrekers dan toch is gelukt om binnen te komen en spullen mee te nemen, dan is het fijn als u de schade kunt claimen. U moet dan denken aan een inboedelverzekering, opstalverzekering of een woonhuisverzekering.

Inboedelverzekering

Bij een inboedelverzekering verzekerd u alles in huis wat zonder breek- of sloopwerk verwijderd kan worden. Hierbij moet u denken aan meubilair, elektronica, servies en kleding. Houdt er echter rekening mee dat kostbaarheden slechts beperkt gedekt zijn. Sieraden worden bijvoorbeeld tot een maximum van 2500 euro gedekt. 

Opstalverzekering

Met een opstalverzekering dekt u schade aan de opstal van uw woonhuis. Onder opstal vallen alle onderdelen van uw woonhuis waarvoor sloop- of breekwerk nodig is om deze te verwijderen zoals ramen, plafonds, deuren maar ook schuttingen en tuinhekken. De premie van een opstalverzekering is voornamelijk afhankelijk van de herbouwwaarde van uw huis. 

Woonhuisverzekering

Een woonhuispakket bezit beide verzekeringen en kunt u ook nog een keuze maken uit een aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, doorlopende reisverzekering en ongevallenverzekering. 

In de winterperiode worden meestal de meeste inbraken gepleegd. Inbrekers zien ’s avonds aan de onverlichte huizen dat de bewoners van het huis niet thuis zijn. Bovendien zijn er minder mensen op straat aanwezig, wat de sociale controle sterk vermindert. Gebruik de bovenstaande tips dus in uw voordeel en zorg er daarnaast voor dat u goed verzekerd bent. Op deze manier kunt u de kans op een inbraak erg verkleinen. 

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties