×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 4 tips om geld te besparen op uw autoverzekering

4 tips om geld te besparen op uw autoverzekering

woensdag 14 januari 2015 - door Stefan Bakker

Besparen op autoverzekeringIndien u in het bezit bent van een auto in Nederland, bent u verplicht om hier minimaal een WA-verzekering voor af te sluiten. Een WA-verzekering, oftewel wettelijke aansprakelijk, dekt de schade die u aan anderen toebrengt. U kunt er natuurlijk ook voor kiezen om uw auto uitgebreider te verzekeren. In dat geval sluit u een dekking met WA + beperkt casco af of WA + volledig casco. Afgezien van de soort dekking waar u voor kiest, is het belangrijk dat u niet teveel betaalt. Om u hierin bij te staan, zal ik u voorzien van 4 tips die u kunnen helpen in het besparen op uw autoverzekering.

1. Vergelijk uw autoverzekering op prijs en kwaliteit

Bij het afsluiten van een autoverzekering is het belangrijk dat u de prijs-kwaliteitverhouding in acht neemt. Het is namelijk niet zo dat een goedkopere verzekering per definitie beter is. Er zijn grote verschillen in wat de ene verzekeraar wel dekt en de andere niet. Laat u hierdoor in ieder geval niet verrassen. Ik raad u aan om, voor het afsluiten van de autoverzekering, de polisvoorwaarden eens goed door te nemen om te kijken of deze verzekering daadwerkelijk aansluit op uw persoonlijke situatie. Let hierbij ook met name op de welbekende ‘kleine lettertjes’. Vergelijk de voorwaarden  en bepaal hieruit wat voor u van belang is. Onze klantenservice kan u hier natuurlijk altijd in bijstaan.

Zoals eerder aangegeven, goedkoper betekent niet per definitie beter. De hoogte van de premie van uw autoverzekering wordt door iedere verzekeraar bepaald op basis van o.a.:

  • De door u gekozen dekking(en)
  • De waarde van uw auto
  • Het gewicht van uw auto
  • Uw leeftijd
  • Uw woonplaats
  • Het aantal kilometer dat u jaarlijks rijdt
  • Uw korting t.a.v. het aantal opgebouwde schadevrije jaren

Ieder van deze aspecten worden door verzekeraars op een andere manier opgenomen in de premieberekening. Naast het vinden van de laagste premie op VerzekerVoordelig.nl, dient u de diverse verzekeraars naast elkaar te leggen. Het is belangrijk om te weten hoe verzekeraars bekend staan. Verloopt de schade-uitkering over het algemeen soepel? Wat is het beleid van de verzekeraar met betrekking tot wijzigingen? Dit soort informatie kunt u natuurlijk altijd bij ons opvragen. Op dit soort generieke vragen hebben wij in veel gevallen wel een indruk waarmee wij u verder kunnen helpen. Wij hebben veel ervaring in de handelswijze van verschillende verzekeraars. Ook kunt u ervaringen en meningen van andere mensen terugvinden op internet.

2. Vergelijk uw autoverzekering ieder jaar opnieuw

Bij het afsluiten van uw autoverzekering besteed u veel tijd aan het maken van de juiste keuze. Het maken van de juiste keuze kan u namelijk veel geld besparen. Aan de andere kant kunt u zich afvragen of die autoverzekering een jaar later nog steeds de juiste keuze is. Het is daarom verstandig dat u regelmatig aanbieders blijft vergelijken. Uw auto wordt namelijk ouder, de premies veranderen en iedere verzekeraar beoordeelt uw schadevrije jaren weer anders. Er zijn dus genoeg redenen om jaarlijks te bekijken of uw auto elders goedkoper verzekerd kan worden. Ook kunt u zich jaarlijks afvragen of de eerder gekozen dekking nog steeds van toepassing is op uw situatie. Het opvragen van informatie en vergelijken van verzekeraars kan hierin heel lonend zijn. Wij staan altijd voor u klaar om u hiermee te helpen.

3. Voorkom dat u dubbel verzekerd bent

Dit klinkt misschien heel eenvoudig, maar toch zijn er veel manieren waarop u dubbel verzekerd kunt raken. Wij Nederlanders staan niet echt bekend als risicovol en willen graag alles verzekerd hebben. Veel eigenaren van auto’s in Nederland blijken in de praktijk echter ook nog eens dubbel verzekerd te zijn. Misschien zit u hier zelf ook wel bij. Kijk bij het afsluiten van een autoverzekering daarom goed welke aanvullende verzekeringen u afsluit. Misschien bent u voor bepaalde aanvullende verzekeringen namelijk al verzekerd via andere verzekeringen. Heeft u bijvoorbeeld al een rechtsbijstandsverzekering? Controleer dan of hier een verkeersdekking in zit. Indien dit het geval is, dan hoeft u deze niet bij uw autoverzekering af te sluiten.

U kunt redelijk gemakkelijk voorkomen dat u dubbel verzekerd raakt. Bij iedere verzekering die u bezit, dient u goed na te gaan wat er allemaal onder de dekking valt. Daarnaast is het bij het afsluiten van nieuwe verzekeringen belangrijk om te weten waar u allemaal al voor gedekt bent en op welke verzekering. Voor vragen over dit onderwerp kunt u natuurlijk altijd bij ons terecht.

4. Laat uw auto schorsen als u deze niet gebruikt

Indien u uw auto voor langere tijd niet gebruikt, raden wij aan om uw autoverzekering te laten schorsen. Alhoewel het verplicht is om minimaal WA verzekerd te zijn, kunt u de autoverzekering wel laten schorsen nadat u het kenteken heeft geschorst. Na het schorsen van uw kenteken, mag u niet meer de auto op de openbare weg komen voor een bepaalde periode. In dat geval betaalt u geen wegenbelasting, heeft u geen autoverzekering nodig en heeft uw auto geen Apk-keuring nodig.

De geschorste auto mag alleen op eigen grond staan of in een autostalling. Neem bij het schorsen van uw autoverzekering wel de eventuele risico’s in ogenschouw. Schade aan uw auto is op dat moment namelijk niet gedekt. Ook bouwt u bij het schorsen van uw autoverzekering geen schadevrije jaren op. Nadat u de beslissing heeft gemaakt, kunt u uw verzekering online schorsen bij ons middels het toesturen van het schorsingsbewijs dat u heeft ontvangen bij het schorsen van uw kenteken. Als u de schorsing wilt stopzetten, kunt u dit ter zijner tijd bij ons aangeven. Wij zullen de verzekering op dat moment weer in laten gaan, waardoor u weer de openbare weg op kunt met de auto.

Ik hoop dat deze 4 tips u kunnen helpen in uw zoektocht van besparen op uw autoverzekering. Het afsluiten van de juiste autoverzekering kan u honderden euro’s per jaar schelen. Dit geld kunt u veel beter besteden dan aan een verzekering. Het is daarom erg waardevol om deze tips te gebruiken en hiermee de best passende en meest voordelige autoverzekering voor uw situatie te vinden. Wij als VerzekerVoordelig.nl kunnen uw hierin de hulp bieden die u nodig heeft.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Stefan Bakker

Over Stefan Bakker

Als online marketeer is Stefan verantwoordelijk voor het uitdenken en uitvoeren van de online marketingstrategie binnen VerzekerVoordelig.nl. Stefan richt zich volledig op de optimalisatie van dienstverlening die wij als bedrijf aan klanten willen bieden. Net als alle mensen binnen VerzekerVoordelig.nl probeert Stefan u als klant van de juiste informatie over verzekeringen te voorzien.

Reacties

Er zijn nog geen reacties