×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 4 redenen waarom u nu een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft

4 redenen waarom u nu een overlijdensrisicoverzekering nodig heeft

maandag 30 maart 2015 - door Ben Jansen Verplanke

Maak uw boot klaar voor het nieuwe vaarseizoen

Als u om uzelf heen kijkt dan ziet u al snel mensen die financieel (gedeeltelijk) van u afhankelijk zijn. Hierbij kunt u denken aan uw ouders, uw kinderen, uw partner, maar ook uw compagnon en andere familieleden. Al deze mensen krijgen misschien wel een financiële tegenvaller als u overlijdt.

In het dagelijks leven zijn wij hier weinig mee bezig. Ikzelf denk hier eigenlijk nooit over na. Waarom ook? Ik rook niet, ik sport regelmatig en ik eet gezond. Het is bepaald niet zo dat ik dagelijks de dood in de ogen kijk.

Reden voor het schrijven van deze weblog is een heftig auto-ongeluk van kennissen van mij. Zij hebben het gelukkig overleefd maar als ik beelden zag van de auto dan vraag ik mij af hoe dat mogelijk is. Ik ben geen gelovig mens maar op dit soort momenten kan ik toch geloven dat er een engeltje boven hun auto hing om ze te beschermen.

Wat zou er gebeuren als u in die auto had gezeten maar het minder goed was afgelopen? Uw nabestaanden krijgen u nooit meer terug, maar u kunt wel zorgen dat zij niet met financiële zorgen blijven zitten. Een overlijdensrisicoverzekering biedt in deze gevallen uitkomst.

Een overlijdensrisicoverzekering keert een bedrag uit als u binnen de looptijd van de verzekering overlijdt. Binnen deze looptijd kan het uit te keren bedrag gelijk blijven of tijdens de looptijd dalen.

Waarvoor zou u een overlijdensrisicoverzekering afsluiten? Ik geef u 4 redenen:

#1 Het afbetalen van uw hypotheek

Overlijdensrisicoverzekeringen worden vaak afgesloten om de hypotheekschuld op een huis af te dekken. Als u overlijdt, dan heeft uw hypotheekverstrekker de zekerheid dat uw hypotheek wordt afbetaald. Niet alleen geeft dit zekerheid voor uw hypotheekverstrekker, ook uw partner kan dan in jullie huis blijven wonen.

In sommige gevallen stelt de hypotheekversprekker de eis dat u ter afdekking van (een gedeelte van) de hypotheeksom een overlijdensrisicoverzekering afsluit. De overlijdensrisicoverzekering moet dan verpand worden aan de hypotheek.

Verpanden aan uw hypotheek

Uw overlijdensrisicoverzekering is verpand aan uw hypotheek. Dit betekent dat bij een eventueel overlijden van de verzekerde, de uitkering van de overlijdensrisicoverzekering direct aan de hypotheekverstrekker wordt overgemaakt.

#2 Het laten studeren van uw kinderen

Studeren is een dure aangelegenheid, en wordt de komende jaren ook steeds duurder. Van de studielening die de student ontvangt van de overheid, kunnen niet alle kosten van worden betaald. Wanneer u als ouder komt te overlijden is de kans groot dat uw kind niet kan studeren omdat hij of zij de studiekosten en de kosten voor levensonderhoud niet kan betalen. Hierbij kan een overlijdensrisicoverzekering meer ruimte bieden.

#3 Uw ouders een iets ruimere oude dag geven

Niet iedere oudere heeft een even ruime oude dag. Vaak worden deze ouderen gesteund door hun kinderen zodat zij iets meer van hun ouderdom kunnen genieten. Als u er niet meer bent op dit moment, dan kan een overlijdensrisicoverzekering in dit gat springen.

#4 Het afbetalen van schulden

Uw hypotheek is niet de enige schuld waarvoor een overlijdensrisicoverzekering uitkomst biedt. Veel mensen kopen bijvoorbeeld een auto met een lening. Als u overlijdt terwijl u uw auto nog niet heeft afbetaald, dan komt deze schuld op de schouders van uw nabestaanden terecht. Voor veel mensen is dit geen fijn idee en is een overlijdensrisicoverzekering een fijne slag om de arm.

De premie van een overlijdensrisicoverzekering is afhankelijk van uw leeftijd, uw gezondheid en van de hoogte van het te verzekeren bedrag. Een jong en gezond persoon betaalt dus een relatief lage premie voor een overlijdensrisicoverzekering. Hierdoor is het juist voor deze mensen aantrekkelijk om een overlijdensrisicoverzekering te sluiten.

Als u voor alle bovengenoemde gevallen geld spaart dan kunt u voor de tussentijd dat u dat geld nog niet voor handen hebt altijd de overlijdensrisicoverzekering gebruiken. Dan zijn uw nabestaanden financieel verzorgd in het geval er plotseling iets met u gebeurt.

Wat vindt u van dit artikel? Laat het ons weten!

Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties