×
Klantenservice

Bereikbaar:
Maandag t / m vrijdag:
8.30-17.00 uur

Bel 0228-511211 Chat met ons Mail ons WhatsApp ons
VerzekerVoordelig maakt gebruik van cookies voor analysedoeleinden. Meer informatie vind u hier.

Door op "Accepteren" te klikken of gebuik te maken van onze website stemt u automatisch in met ons cookiebeleid.
Navigatie Link overslaanHome » Nieuws » 3 veranderingen waardoor je geen dekking meer hebt onder je woonverzekering

3 veranderingen waardoor je geen dekking meer hebt onder je woonverzekering

vrijdag 26 september 2014 - door Ben Jansen Verplanke

Woonverzekering zonder dekking

Iedereen zijn/haar woonsituatie is wel eens gewijzigd.

Bijvoorbeeld u:

  • verhuist naar een nieuwe woning

  • krijgt een kindje

  • gaat samenwonen

  • gaat scheiden

  • laat uw huis verbouwen

Als u zo een verandering in woonsituatie doormaakt dan is het laatste waaraan u denkt wel het aanpassen van uw woonverzekering. Dit begrijpen wij heel goed. Toch is het echt belangrijk dat u deze veranderingen tijdig aan uw tussenpersoon/verzekeraar doorgeeft. Uw dekking en uw premie is namelijk afhankelijk van uw woonsituatie.

#1 U verhuist

“Wordt mijn verhuizing niet automatisch aan jullie doorgegeven?”. Was het maar waar. Het zou voor ons ook heel handig zijn als veranderingen van woonadres automatisch worden doorgevoerd. Maar verzekeraars krijgen wijzigingen in uw GBA inschrijving niet automatisch door. U zult dus echt zelf even de wijziging door moeten geven. Bij VerzekerVoordelig.nl kunt u uw verhuizing gemakkelijk doorgeven via de website. Ook kunt u tijdens onze kantooruren altijd even bellen met onze klantenservice. Die zorgen dan dat uw gegevens direct worden gewijzigd.

Wij maken vaak mee dat een verhuizing niet wordt doorgegeven en belangrijke post niet wordt geleverd aan het juiste adres. Dit kan soms tot hele vervelende situaties leiden. Bijvoorbeeld in het geval dat de automatische incasso van uw premie mislukt en u per brief de instructies krijgt hoe u alsnog de premie over kunt maken. Deze instructies krijgt u ook via de e-mail dus we verzoeken al onze klanten hun mailbox regelmatig te checken.

#2 Het aantal personen in uw huishouden verandert

Als het aantal personen in uw huishouden verandert dan verandert het risico op schade voor de verzekeraar ook. Hierop is uw premie en dekking gebaseerd dus bij een verandering in huishouden dient u dit door te geven. Anders kunnen wij niet beloven dat de verzekeraar waar u verzekert bent wel volledig uitkeert op het moment van schade.

Als er minder mensen op het adres wonen dan op uw polis staat vermeld dan zal de verzekeraar minder moeilijk doen. Maar het doorgeven van deze wijziging kan u wel maandelijks geld schelen omdat de premie voor uw woonverzekering hierdoor vaak lager wordt.

#3 Uw huis wordt uitgebreid/krijgt meer waarde door een verbouwing

U opstalverzekering is gebaseerd op de grootte en de waarde van uw huis. Als er iets verandert aan deze zaken door bijvoorbeeld een verbouwing, dan is het aan te raden uw verzekerde bedrag ook mee te laten veranderen. Anders zou u, in het geval van totaal verlies van uw woning, niet de volledige waarde van uw woning terugkrijgen van de verzekeraar. Dat zou zonde zijn want dan kunt u niet verhuizen naar een vergelijkbaar huis. Ook een nieuwe keuken of nieuwe badkamer die de waarde van uw huis verhogen vallen onder dit kopje. Deze zijn namelijk bevestigd aan de woning en vallen om deze reden onder de opstalverzekering.

Zo, dat waren drie situaties waarin het echt aan te raden is om een belletje of mailtje te sturen naar uw tussenpersoon/verzekeraar. Het zou zonde zijn dat u uzelf voor niks verzekert omdat u uw verhuizing vergeet door te geven. Dit kost u geld en neemt een groot risico met zich mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje, daarvoor heeft u uw woonverzekering.

Ben Jansen Verplanke

Over Ben Jansen Verplanke

Ben houdt zich binnen VerzekerVoordelig.nl met name bezig met het optimaliseren van de website. Als online marketeer en website optimizer probeert hij de website zo toegankelijk mogelijk te maken voor u als klant. Ben heeft daarnaast een grote interesse in financiële markten en helpt u graag verder met al uw vragen omtrent verzekeringen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties